Toate ne dorim o piele catifelată şi un ten perfect. Iată câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci pentru a-ţi proteja tenul şi pielea.

Stop solarului!

Bronzul artifical are preţul lui:îmbătrâneşte pielea de trei ori mai repede şi creşte riscul apariţiei cancerului de piele.

Nu lenevi în costumul de sport

Exerciţiile sunt foarte bune pentru piele deoarece accelerează circulaţia sângelui şi elimină toxinele. Imediat ce ai terminat ora de sport,dă jos echipamentul şi fă un duş. Toxinele pe care tocmai le-ai eliminat prin transpiraţie sunt pe haine şi-ţi înfundă porii.

Nu aştepta să îmbătrâneşti

Cremele de faţă anti-aging se folosesc începând cu vârsta de 20 de ani. Atunci începe,de fapt,procesul de îmbătrânire al pielii. Nu aştepta apariţia primelor riduri pentru a folosi cremele specifice.

Nu te culca machiată

Oricât de obosită ai fi,nu sări peste etapa demacherii. Chiar dacă nu te-ai fardat,piele trebuie curăţată de praful de peste zi.

Aerul condiţionat şi tenul

Instalaţia de aer condiţionat recirculă aerul,deci la un moment dat va fi plin de impurităţi. În plus,aerul condiţionat usucă foarte tare pielea. După ce ai stat câteva ore într-o încăpere cu aer condiţionat,sau după un zbor cu avionul,faţa trebuie demachiată neapărat cu şerveţele umede pentru a curăţa şi hidrata pielea.