Beţişoare parfumate

 

Într-un borcan înalt,amestecă uleiuri esenţiale de plante,după preferinţele tale:ulei esenţial de portocal (energizant,relaxant psihic),ulei de lavandă,ulei de bergamotă,ulei de eucalipt şamd. Adaugă 5-10 picături din fiecare,apoi completeză cu ulei pentru bebeluş. Cu un cui,fă găuri în capacul borcanului,apoi înfiletează. În orificiile create,introdu beţişoare folosite pentru frigărui. Lasă-le să se îmbibe cu materia uleioasă,apoi scoate-le şi reintrodu-le în vas,cu partea parfumată în sus.

 

 

Bicarbonat înmiresmat

 

Fă-ţi un odorizant care durează mult astfel:fă găuri în capacul metalic al unui borcan nu foarte înait. Umple o pătrime din recipient cu bicarbonat de sodiu,în care adaugi câteva picături din uleil esenţial preferat. Înfiletează capacul şi plasează borcanul în încăperea în care vrei să miroase frumos. Când mirosul scade în intensitate,adaugă din nou câteva picături de ulei esenţial.

 

 

Gel parfumat

 

Încălzeşte 500 ml apă în care dizolvi câteva foi de gelatină (înmuiate în prealabil). Amestecă,adaugă o lingură de sare fină,amestecă din nou. În mai multe borcănaşe,adaugă câteva picături de ulei esenţial,apoi varsă lichidul călduţ cu gelatină. Lasă să se răcească-şi plasează recipientele deschise în spaţiile pe care vrei să le înmiresmezi.

 

 

Portocală şi cuişoare

 

Ai nevoie de o portocală mare cu coaja groasă,şi de un pumn de cuişoare.  Leagă portocala cu o panglică roşie,astfel încât să o poţi atârna,şi înfige în ea,peste tot,cuişoare. Atârn-o în camera de zi sau în dulap (cuişoarele alungă moliile).

 

 

 Lemn de santal

 

Cumpără cuburi sau bile din lemn de santal şi pune-le în vase decorative,împrăştiate peste tot în casă,alături de coajă uscată de portocală sau de lămâie.

 

Sursă foto:soocurious.com