Nu te mai gândi

 

Încetează să mai întorci problema pe toate feţele. Faptul că încerci să afli care sunt cauzele suferinţei tale nu va schimba cu nimic situaţia. E normal să te gândeşti la asta un timp,însă nu prelungi inutil agonia.

 

 

Ia distanţă

 

Chiar dacă rămâi în termeni buni cu fostul iubit,încearcă să te distanţezi de el. Măcar câteva luni,nu-i mai da telefoane,nu-i mai trimite mesaje,nu mai păstra legătura cu prietenii sau cu familia lui. Ia distanţă ca să te protejezi şi să poţi judeca mai clar.

 

 

Nu căuta vinovaţi

 

Este inutil să cauţi vinovaţi,fiindcă pentru a menţine pe linia de plutire o relaţie e nevoie de doi. Nu te ajută cu nimic să poţi arăta cu degetul. Acceptă lucrurile aşa cum sunt-şi mergi mai departe.

 

 

Nu spera în împăcare

 

O condiţie esenţială ca să-ţi refaci viaţa este să nu mai speri la împăcare. Da,vei spune,dar multe cupluri ajung să se împace. Ia totuşi o pauză lungă în relaţia cu fostul partener,pentru a lăsa sentimentele să se decanteze. Dacă speranţa ta e falsă,vei rămâne prizoniera ei – în timp ce el,fostul tău,îşi va vedea liniştit de drum.

 

 

Găseşte alte preocupări

 

Găseşte preocupări care să-ţi schimbe gândurile. Chiar dacă ai impresia că nu te mai interesează nimic,fă ceva care să te preocupe. Ceva care te pasionează,care te aruncă din nou în vâltoarea vieţii.