Trusa ta de pedichiură trebuie să conţină următoarele elemente: foarfecă, unghieră, pilă de unghii, pilă de călcâie sau piatră ponce, ulei de cuticule, beţişor şi cuţit pentru cuticule, separator pentru degete, acetonă sau dizolvant pentru lac de unghii, dischete demachiante, beţisoare de ureche, un lac de bază, ojă.

 

1.Înmuierea

Dacă ai deja unghiile vopsite, îndepărtezi oja cu acetonă sau cu un alt tip de dizolvant. Înmoi picioarele în apă călduţă, în care ai amestecat sare grunjoasă sau de mare. Le ţii cufundate 10-15 minute. Astfel, pregăteşti pielea pentru procedurile care urmează. Poţi să adaugi în apa de baie câteva picături de ulei de lavandă, cu proprietăţi antiseptice, sau zeamă de lămâie, care îţi va albi unghiile.

 

2.Gomajul

După înmuiere, următorul pas este exfolierea tălpilor. După ce-ţi usuci picioarele, îndepărtezi pielea moartă prin gomaj. Poţi să prepari chiar tu un produs de exfoliere, prin combinarea sării grunjoase sau a zaţului de cafea cu miere. Insişti în zona călcâielor, folosind o pilă specială sau o piatră ponce pentru a îndepărta celulele moarte.

 

3.Îndepărtarea cuticulelor şi pilirea

Dacă vrei să ai o pedichiură impecabilă, lacul trebuie aplicat pe unghiile curate şi lipsite de pieliţele care dau un aspect neîngrijit. Uleiul de cuticule are rol pregătitor: înmoaie pieliţele şi le face mai uşor de îndepărtat. Pentru asta, ai nevoie de un beţişor special pentru cuticule. Este recomandat să le împingi uşor spre margini şi să eviţi să le tai. Dacă este totuşi necesară tăierea lor, foloseşti cuţitul de cuticule. Îţi poţi tăia apoi unghiile la dimensiunea dorită, după care rămâne să le pileşti. Foloseşte pila doar într-un sens, pentru a nu fragiliza unghia.

 

4.Colorarea

Înainte de a-ţi colora unghiile, este recomandat să-ţi mai speli o dată picioarele, pentru a elimina orice impuritate rămasă. Acum ai nevoie de depărtătorul de degete. Aplici lacul transparent pentru protecţie, iar după ce s-a uscat, revii cu un strat de ojă. Este important să elimini excesul de ojă de pe pensulă, altfel aspectul va fi neplăcut. Aplici oja din interior către extrerior. În cazul în care depăşeşti unghia, ştergi surplusul cu beţişoare de urechi, îmbibate cu acetonă.

 

5.Hidratarea şi hrănirea

Ultimul pas e reprezentat de hidratarea picioarelor. Ai nevoie de o cremă grasă, cu care să îţi masezi tălpile şi gleznele. Este indicat să faci acest lucru seara, pentru ca produsul să aibă timp să acţioneze. După ce ai aplicat crema, foloseşti şosete din bumbac, care protejează zona.