1. Retuşarea imperfecţiunilor
 
Înainte de a te machia curăţă-ţi foarte bine tenul şi aplică o cremă hidratantă potrivită pielii tale. Pentru a acoperi micile imperfecţiuni ai nevoie de un baton corector dublu:verde şi bej. Cel verde este bun pentru neutralizarea roseţii în timp ce corectorul bej acoperă cearcanele,micile pete şi iluminează zonele umbrite. Aplică aşadar corectorul pe zonele roşiatice,cearcăne şi alte imperfecţiuni în straturi subţiri. Întinde-l apoi uniform pe întreaga suprafaţă cu ajutorul unui bureţel până când este absorbit în piele. In cazul in care ai un ten mai palid,opteaza pentru corectoarele in nuante de roz sau bej cu particule de difuzare a luminii.
 
2. Ten luminos
 
Pentru a conferi tenului un aspect cât mai natural,aplică un fond de ten lejer,translucid,în cantităţi mici. Pune puţin produs în podul palmei si aplică-l pe nas,frunte şi bărbie. Întinde-l bine cu degetele sau cu un bureţel,spre exterior,până ce este absorbit complet în piele.
 
3. Puţină culoare în obraji
 
Obrajii sunt o parte importantă în realizarea machiajului nude,deoarece această zonă poate oferi chipului cea mai multă strălucire. Aplică puţin blush în obraji pentru un efect natural,sau de-a lungul tâmplelor pentru un machiaj mai sofisticat. Nu evita culorile mai puternice precum rozul,coraiul sau piersica. Ai grijă însă,deoarece aceast truc are scopul de a pune în valoare machiajul,însă trebuie să păstreze tonul de naturaleţe.
 
4. Gene seducătoare
 
Anul acesta se poartă genele cu volum,însă evită efectul de supra-încărcare. Pentru a realiza acest lucru,alege un rimel cu efect de alungire şi de întoarcere. Aplică mascara în zig-zag,de la stânga la dreapta genelor şi nu de jos în sus,punând mai mult produs în mijlocul genelor. La final,foloseşte o perie specială pentru a îndepărta surplusul şi pentru a separa genele.
 
5. Buze strălucitoare
 
Machiajul nude este completat de strălucirea buzelor în tonuri de roz sau de roşu transparent,care le subliniază forma şi le dă volum. Pentru a crea un efect natural,nu este indicat să foloseşti creionul de buze. Optează mai degrabă pentru un ruj satinat aplicat în centrul buzelor,pe care să-l întinzi cu o pensulă spre extremităţi sau pentru un gloss transparent,care va da un plus de strălucire.