Coada-calului

Circulaţia sangvină poate fi îmbunătăţită cu infuzie de coada-calului,plantă care are un puternic rol stimulator. Peste două linguriţe de plantă mărunţită torni 250 ml de apă fierbinte şi laşi la infuzat un sfert de oră. Bei infuzia de trei ori pe zi,o lună de zile. Pentru a diminua senzaţia de picioare umflate,cauzată de o circulaţie deficitară,foarte eficiente sunt băile cu coada-calului. Pui un pumn de plantă mărunţită într-un lighean,apoi torni patru-cinci litri de apă fierbinte.

Când temperatura apei scade şi apa devine călduţă,faci baia de picioare. Este recomandat să apelezi la acest tratament seară de seară.

Salvia

Printre plantele cu un puternic efect vasodilatator se regăseşte şi salvia. Romanii o considerau o plantă sacră,datorită nenumăratelor virtuţi terapeutice. Prepari ceaiul din două linguriţe de plantă mărunţită,combinate cu o cană de apă fierbinte. Poţi îndulci cu puţină miere. Bei două căni pe zi,timp de 21 de zile.

Ceaiul de salvie nu este indicat femeilor însărcinate,celor care alăptează şi nici persoanelor care suferă de epilepsie.

Păpădia

O cură cu infuzie de frunze de păpădie,timp de o lună,va îmbunătăţi considerabil circulaţia sangvină. Una dintre marile virtuţi ale păpădiei este faptul că ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Prepari licoarea dintr-o lingură de plantă mărunţită,la o cană cu apă fierbinte. Bei câte două căni pe zi. Şi decocotul de păpădie ajută la normalizarea circulaţiei sangvine. Îl obţii dintr-o lingură de plantă mărunţită,pe care o pui la fiert,la foc mic,în 200 ml de apă,timp de un sfert de oră. Iei câte două linguriţe de decoct,de trei ori pe zi,înainte cu 10 minute de masă.

Rozmarinul

Aromatul rozmarin nu îţi este de mare folos numai pentru condimentarea mâncârurilor,ci face adevărate minuni şi în ceea ce priveşte sănătatea. Tinctura de rozmarin îmbunătăţeşte circulaţia sangvină periferică,dar şi la nivel cerebral. Dizolvi o linguriţă de soluţie în jumătate de cană de apă,remediu indicat de trei ori pe zi,timp de trei săptămâni. După o pauză de două săptămâni poţi relua cura.

Păducelul

Cunoscut pentru proprietăţile sale tămăduitoare,păducelul îmbunătăţeşte circulaţia sangvină la la nivel central şi periferic.  Cura cu această plantă reduce riscul de accidente vasculare cerebrale,dar previne şi apariţia bolilor de inimă. Remediile din păducel pot fi administrate fie sub formă de tinctură,dizolvi 10-15 picături în puţină apă şi iei de trei ori pe zi,fie sub formă de sirop,trei-patru linguri pe zi.

Trucul Click!pentru femei

Include în alimentaţie,de două-trei ori pe săptămână,usturoiul,căci ajută la o mai bună circulaţie sagvină periferică.