Rădăcina de lemn dulce este utilizată în medicina tradiţională chineză şi este considerată a fi un bun remediu pentru combaterea infecţiilor tractului respirator deoarece curăţă nasul, gâtul şi plămânii. De asemenea, este un expectorant natural eficient

Frunzele de podbal au proprietăţi emoliente şi expectorante, coleretic-colagoge, antispastice, tonice şi antiinflamatoare. Preparatele din frunze de podbal sunt recomandate, mai ales, în tratarea bolilor aparatului respirator, cum ar fi bronşita, laringita, astmul bronşic, emfizemul pulmonar, silicoza şi chiar tuberculoza, în faza incipientă. 


Cimbrul este foarte puternic în lupta impotriva congestiei pulmonare. El produce uleiuri antiseptice puternice care sunt clasificate ca antibiotice si antifungice naturale. Cimbrul a fost utilizat ca un remediu pentru probleme pulmonare consumat inca din antichitate si este utilizat pe larg si astazi pentru a preveni si trata infectiile tractului respirator si pneumoniile infectioase bacteriene.


Osha este o plantă originară din zona Munţilor Stâncoşi şi a fost utilizată din timpuri istorice de către băştinaşii americani pentru sprijinul sistemului respirator. Unul dintre beneficiile principale ale rădăcinii de osha este că ajută la sporirea circulaţiei în plămâni, ceea ce uşurează respiraţia profundă.


Citeşte şi: Remedii naturiste pentru plămâni sănătoşi


Compuşii carvacrol şi rozmarinic din oregano ajută la descongestionarea naturală şi, de asemenea, au proprietăţi antihistaminice care reduc inflamaţia şi iritaţiile de la nivelul tractului respirator. Oregano este, de asemenea, un antibiotic natural.Sursă: doctorulzilei.ro / Foto: pixabay.com