Caniculaeste insuportabilă pentru majoritatea vietăţilor. Totuşi,există plante care îisunt prietene.

Crăiţa

Pentru ca această plantă să-ţi bucure privirea cu florile ei frumoase,trebuie să respecţi două condiţii principale:să o aşezi într-un loc însorit şi să o uzi moderat.

Suportă aerul fierbinte şi nu vrea apă decât o dată pe săptămână sau când i se usucă pământul. Crăiţa este,deci,cea mai bună alegere pentru un balcon însorit.

Margareta

Ca să înflorească,margareta are nevoie de multă lumină,de aceea este bine să o aşezi în locuri pline de soare.

Ea iubeşte atât de mult soarele încât,în zilele noroase,îşi închide petalele. Această floare trebuie udată doar când pământul din ghiveci se usucă la suprafaţă. Dacă ai grijă cum trebuie de ea,margareta te va răsplăti cu flori pe tot timpul anului.

Verbena

Este o plantă care înfloreşte de la sfârşitul verii până toamna târziu. Dacă o plantezi în grădină,trebuie să ai grijă să o aşezi într-un loc însorit.

În solurile umede creşte prea multă vegetaţie şi planta nu se adaptează. Nu-ţi face griji în privinţa caniculei. Pe verbenă nu o afectează.

Petunia

Este floarea verilor toride. Înfloreşte numai în locurile însorite şi nu suportă temperaturile scăzute. Rezistă foarte bine şi la secetă.

Dacă îţi cumperi un ghiveci cu petunii,trebuie să-l ţii neapărat la soare,pe balcon sau în grădină. Perioada de înflorire a petuniilor este îndelungată,din mai şi până în octombrie.

Iasomia

Iasomia este un arbust cu flori foarte frumoase,cu un parfum care se accentuează seara. Deşi este rezistentă şi la umbră,se dezvoltă mai bine în locuri însorite.

Nu este o floare
pretenţioasă,se adaptează foarte bine în zonele urbane şi tolerează chiar şi poluarea. Iasomia înfloreşte la sfârşitul primăverii.