Plante care te scapă de durerile de cap-Brusturele 

Brusturele are proprietăţi antiinflamatoare. Potrivit cercetărorilor americani de la Universitatea din Minnesota,această plantă este indicată în prevenirea migrenelor. Este bine să consumi 75 de miligrame de extract din rădăcină de brusture,de două ori pe zi,dimineaţa şi seara.

Plante care te scapă de durerile de cap-Ghimbirul 

Ghimbirul este unul dintre cei mai puternici aliaţi naturali împotriva durerilor de cap. Este eficient împotriva cefaleelor,dar şi a migrenelor. O soluţie care dă rezultate în jumătate de oră este infuzia din rădăcină de ghimbir.

Pui o linguriţă de rădăcină de ghimbir ras într-o cană,peste care torni apă clocotită,apoi laşi la infuzat aproximativ un sfert de oră.

Menta

Un ceai de mentă,băut dimineaţa,pe stomacul gol,face adevărate minuni pentru persoanele care se trezesc cu dureri de cap. Nu trebuie decât să torni 250 de ml de apă clocotită,peste câteva frunze uscate de mentă. Laşi la infuzat. Bei licoarea la temperature camerei.


Mai citeşte şi:

Alimente care te scapă de tristeţe

Top 10 alimente care-ţi declanşează migrenele


Rozmarinul
 

Un alt ajutor din natură care te scapă de durerile de cap este rozmarinul.Un studiu din 2010 a dezvăluit că acesta conţine carvacrol,o substanţă care acţionează ca un medicament antiinflamator. Ai nevoie de o linguriţă de plantă uscată,la o cană de apă clocotită.
 
Şi uleiulesenţial de rozmarin te ajută să calmezi durerea. Nu trebuie decât să aplici pe frunte şi pe tâmple şi să te masezi uşor tip de 2 minute. Apoi trebuie să te relaxezi,pentru ca acesta să acţioneze. 

Plante care te scapă de durerile de cap-Teiul 

Un leac cunoscut încă de pe vremea bunicilor este cel obţinut din florile de tei. Acestea conţin substanţe care te ajută să te relaxezi,căci este cunoscut faptul că una dintre cauzele durerilor de cap este stresul.

Ai nevoie de câteva flori de tei,peste care torni apă clocotită.  Laşi să treacă zece minute după care îl poţi bea,chiar îndulcit cu miere de albine.