1. Decolteu îngrijit tot timpul anului

Pielea din zona decolteului este foarte sensibilă şi săracă în glande sebacee. Din acest motiv,se deshidratează repede. Pentru a evita acest lucru,aplică o cremă hidratantă specială în fiecare seară,după duş.

O dată pe săptămână,poţi aplica şi o mască specială,care o va hrăni şi o va îngriji. Astfel,îşi va păstra aspectul întins şi suplu.

2. Optează pentru sutienul potrivit

Greutatea sânilor distruge fibrele de elastină care dau pielii decolteului supleţe şi fermitate. Pentru a evita aceste inconveniente,strânge bretelele de la sutien în aşa fel încât partea din spate a acestuia să nu se ridice peste linia normală.

Pentru o formă frumoasă a sânilor,cel mai bun model de sutien este cel cu întărituri la cupe. Aceste sutiene sunt indicate şi femeilor care au sânii mari,dar au nevoie să fie susţinuţi cât mai natural.

3. E mai uşor să previi

După 30 de ani,obişnuieşte-te să aplici crema de faţă şi pe gât şi pe decolteu,mai ales dacă nu foloseşti un lapte de corp în mod frecvent. În plus,o dată pe săptămână,fă-ţi timp pentru a răsfăţa această zonă.

Aplică un gomaj şi masează-ţi sânii şi pielea decolteului prin mişcări circulare fine. Nu apăsa şi nu freca prea tare pielea,deoarece această zonă e foarte sensibilă. La final,aplică o cremă specială pentru fermitate şi te vei bucura de o piele fină şi fără riduri pentru mai mult timp.

4. Protecţie împotriva petelor

Datorită dezechilibrelor de melanină care sunt responsabile de pigmentarea pielii,petele apar prima dată pe mâini,iar următoarea zonă afectată este decolteul.

De aceea,indiferent că te expui la soare sau nu,este necesar să aplici o cremă cu un ridicat factor de protecţie pe aceste zone.

Vara,optează pentru o cremă cu FPS 30 (FPS 50 dacă deja ai pete pigmentare),iar în celelalte zone poţi opta pentru una cu FPS 15. La fiecare aplicare,dă-ţi cu un strat destul de consistent de cremă.

5. Aşa îşi recapătă sistemul natural de apărare

Uneori,după vârsta de 50 de ani,pielea începe să se strângă foarte tare,să se înroşească sau să se rideze. În acest caz,optează pentru o îngrijire specială a zonei.

Tratamentele antirid ajută la refacerea activilor naturali de hidratare a pielii,protejează împotriva factorilor externi şi oferă protecţie împotriva razelor solare.

Mască naturală cu brânză de vaci

Amestecă două linguri de brânză de vaci cu o linguriţă de ulei de măsline,adaugă două-trei linguri de suc proaspăt de fructe (portocale,lămâi,mere sau struguri).

Întinde masca pe gât,sâni şi decolteu şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute. La final,clăteşte cu o infuzie călduţă de muşeţel. Această mască netezeşte şi face pielea mai elastică,reducând în acelaşi timp şi petele roşii.