Ai grijă de podele

 

Dă mobila deoparte şi aspiră toată casa. La sfârşit,aplică pe parchet o substanţă pe bază de ceară,ca să-i dai mai mult luciu.

 

 

Curăţă covoarele

 

Ţesătura lor tinde să absoarbă mai multă mizerie şi germeni în timpul iernii,aşa că au neapărată nevoie de  o curăţare profundă. După ce le-ai aspirat sau bătut în aer liber,încearcă să le şi speli un pic,cu ajutorul unei cârpe şi a unui şampon special. Asigură-te că soluţia folosită nu decolorează ţesătura,iar pentru grăbirea uscării lor,deschide larg ferestrele.

 

 

Organizează-ţi hainele

 

Este momentul perfect pentru a pune „la păstrare” hainele groase de iarnă (pulovere şi geci) şi de a le aduce în prim plan pe cele de sezon. Ordonează hainele după culoare şi întrebuinţare,începând cu cele pe care le foloseşti constant şi către care te îndrepţi în fiecare dimineaţă. 

 

 

Curăţă poliţele din dulapuri

 

Pentru a reîmprospăta dulapul,şterge de praf fiecare raft în parte,iniţial cu o cârpă uscată,antistatică şi,apoi,cu una uşor umezită într-un amestec de oţet şi apă rece (părţi egale). Folosind apă rece,eviţi pătarea lemnului. Poţi pune,din loc în loc,bucheţele de lavandă sau coji uscate de fructe,pentru un miros plăcut.

 

 

Dă un aer proaspăt încăperilor

 

Ai nevoie de accesorii şi obiecte de decor (perne decorative,statuete...),colorate specifiv sezonului. Poţi face apel la culori vesele şi luminoase,care să creeze o atmosferă ludică. Imprimeurile florale,de pe perne şi draperii,pot fi soluţia perfectă.