5 popasuri în Bacău

1 82232 original jpg jpeg

Paşii te poartă pe meleagurile băcăuane? Nu puţine sunt locurile pe care ai putea să le vizitezi. Salina, palatul Ştirbei, casele memoriale -  toate poartă istoria locului.

Salina din oraşul Târgu Ocna

Oază de linişte şi sănătate, salina din oraşul Târgu Ocna este unul dintre locurile de vizitat dacă ajungi în judeţ. Cobori în vastele săli din sare cu un autobuz special, iar la 240 m adâncime poţi să faci sport, să admiri expoziţii de artă, să treci pragul muzeului sau al bisericuţei. Baza turistică include la exterior şi un ştrand cu apă sărată, în care te relaxezi în zilele călduroase.  

Lacul Poiana Uzului

Înconjurat de munţi, Lacul Poiana Uzului este destinaţia perfectă pentru cei ce vor să scape de forfota oraşului. Apa rece de munte şi aerul curat fac din obiectiv o destinaţie pe care trebuie să o bifezi dacă ajungi în oraşul Dărmăneşti. Acolo te aşteaptă palatul familiei Ştirbei – asta, dacă nu vrei să faci drumeţii montane sau să pescuieşti.

Slănic Moldova

Numită şi „Perla Moldovei“, staţiunea Slănic Moldova atrage anual turişti ce vin pentru tratamentele balneare, dar şi pentru peisajul deosebit şi aerul curat din zonă. Aici profiţi de numeroasele beneficii ale izvoarelor cu ape minerale şi de traseele turistice în munţii Nemira, precum cel cunoscut sub numele de „300 de scări“.

Casa memorială a scriitorului George Bacovia

Ştiai că în oraşul Bacău poţi vizita casa memorială a marelui scriitor George Bacovia? Pe strada cu acelaşi nume este deschisă vizitatorilor clădirea în care poetul a locuit şi a scris. La doar 30 de km de Bacău, mai exact în comuna Tescani, te aşteaptă şi casa memorială a marelui compozitor George Enescu.

Vivariul

Un alt obiectiv turistic din oraşul Bacău este vivariul – un loc amenajat pentru creşterea animalelor mici. Acesta se află pe strada Popa Şapcă nr. 3 şi a fost înfiinţat în 1975. Poţi să vizitezi oricare dintre cele 4 expoziţii care cuprind specii de peşti, păsări şi reptile.