Durerile de cap

Dacă de obicei nu ai dureri de cap, însă de la o vreme apar în mod regulat, acest lucru s-ar putea întâmpla din mai multe motive, printre care se numără şi tumoarea pe creier. Aceste dureri care sunt asociate cu tumoarea pe creier nu răspund la tratament medicamentos sau la alte remedii. Pentru a putea primi un diagnostic precis, cel mai indicat este să mergi la un consult de specialitate.

Convulsii

Tumorile pe creier pot declanşa apariţia convulsiilor, care pot fi considerate un prim semn care arată activitatea neobişnuită a creierului. De obicei, acestea se află în strânsă legătură cu glioamele, meningiomul (care afectează creierul şi măduva spinării) şi tumorile pe creier în faze avansate.

Pierderi de memorie

Incapacitatea creierului de a procesa informaţiile poate fi rezultatul prezenţei tumorii pe creier. Potrivit medicilor, pacienţii care au acest diagnostic îşi amintesc greu anumite lucruri care până atunci nu le erau străine, le e foarte greu să se concentreze sau să comunice clar. De asemenea, printre simptome se pot număra şi starea de confuzie şi gândirea îngreunată, care se degradează treptat.

Probleme de echilibru şi de coordonare

Acestea pot fi indicatori ai tumorilor pe creier. Creierul şi măduva spinării fac parte din sistemul nervos, de aceea pacienţii pot experimenta o mulţime de reacţii adverse nedorite. Dincolo de declinul cognitiv menţionat, cei care au tumori pe creier pot avea probleme cu menţinerea echilibrului în timpul mersului, putând avea senzaţia de vertij wsi probleme de coordonare.

Pierderi de auz

Creierul este cel care procesează sunetele, de aceea tumorile pe creier pot afecta parţial sau chiar auzul ambelor urechi, cunoscut sub denumirea de neurinom acustic. Acest lucru de întâmplă în urma presiunii pe care o exercită tumoarea pe creier, diferind de la caz la caz, în funcţie de dimensiunile acesteia.

Sursa foto: expertbeacon.com