5 prejudecăţi despre alimente

1 47154 original jpg jpeg

Orice dietă ai urma, în fiecare găseşti un aliment care ţi-e interzis. Fie că e vorba de produsele de panificaţie, de lactate sau de produse din carne, la fiecare regim te uiţi cu jind la ele şi te gândeşti numai la numărul de calorii. Însă aceste alimente sunt blamate de multe ori pe nedrept. Ele îţi sunt necesare, numai că trebuie să ştii cum să alegi produsul cel mai sănătos. Când mergi la cumpărături cu dieta în buzunar te uiţi cu atenţie la fiecare raft cu alimente şi te orientezi întotdeuna spre cele dietetice, cu puţine calorii. La final eşti fericită că ai rezistat tentaţiilor şi nu ai cumpărat acele alimente care pe lista ta au semnul interzis. Dar oare alimentele care tu crezi că îngraşă, chiar îngraşă, iar cele dietetice te ajută cu adevărat să slăbeşti? Iată cinci idei preconcepute despre alimentele care îngraşă. Pâinea are prea multe calorii

Caloriile din pâine sunt date de tipurile de glucide (zaharuri) pe care le conţine,adică de amidon şi tipul de făină. Amidonul este un „zahăr bun” pentru că îţi dă energie peste zi. Tipul de făină este cel de care trebuie să ţii cont. De aceea,pâinea integrală sau grahamul nu ar trebui să-ţi lipsească de la micul dejun,pentru că este un aliment sănătos,bogat în fibre şi vitamine. În schimb pâinea albă e făcută cu o făină prelucrată,din care s-au distrus vitaminele şi fibrele. Brânzeturile conţin multe grăsimi

Într-adevăr brânză conţine grăsimi,dar şi multe minerale precum calciul şi magneziul de care oasele tale au atâta nevoie. Un regim prelungit din care excluzi brânzeturile este un drum sigur spre osteoporoză. Telemeaua proaspată de vacă,mozzarella,brânza de vaci obişnuită,cea de capră sau caşul proaspăt sunt brânzeturi de inclus obligatoriu în alimentaţia ta. Ocoleşte în schimb caşcavalul,brânza topită,telemeaua de oaie şi brânza de burduf care au un procent mare de grăsimi şi sare.

Aceste două produse lactate sunt necesare pentru menţinerea florei bacteriene a organismului tău. Nu trebuie să te laşi păcălită de anumite diete care-ţi interzic aceste produse sau ţi le recomadă pe cele care au 0 grăsimi. Alege iaurturile şi tipurile de lapte care au un nivel mediu de grăsimi,pentru că ele conţin şi calciu,minerale şi probiotice care ajută digestia. Fereşte-te în schimb de cele fals dietetice,pentru că nu au grăsimi,dar au un nivel ridicat de zaharuri,care mai mult dăunează decât ajută.

Cartofii au fost mereu „puşi la colţ” pentru că îngraşă sau provoacă boli cardivasculare,diabet sau obezitate. Nimic mai fals,deoarece conţin minerale precum potsaiu,care protejează inima,magneziu şi vitamina C. De asemenea,conţin glucide care nu se digeră imediat,scad pofta de mâncare şi intensifică arderea grăsimilor. Amidonul din cartofi are de asemenea avantajul că,fiind un carbohidrat care se digeră lent,nu provoacă o creştere bruscă a glicemiei. S-a demonstrat că o dietă bogată în potasiu protejează sistemul cardiovascular şi previne creşterea tensiunii arteriale. Secretul este să-i consumi doar fierţi sau copţi,fără sare şi fără să-i asociezi cu carne,pâine sau paste. De asemenea,nu trebuie să-i prăjeşti pentru că distrugi toate mineralele şi vitaminele.

În orice supermarket mergi,găseşti şi varianta light a multor produse. Eşti tentată imediat să o alegi pe aceasta,gândindu-te că acel procent de 0 grăsimi te ajută să slăbeşti. Nimic mai fals,pentru că aproape în toate produsele light sau dietetice substanţele care îngraşă au fost înlocuite cu altele. De exemplu un iaurt light nu are grăsimi,dar i s-a adăugat zahăr sau îndulcitor ca să-i taie din aciditate. Din pâinea dietetică s-au scos o parte din glucide,dar s-au introdus o mulţime de conservanţi care au distrus orice valoare nutritivă. Sucurile light sunt cele mai periculoase deoarece conţin îndulcitori artificiali care îţi afectează inima,rinichii,digestia şi nici nu te ajută în dietă. Un produs cu adevărat dietetic are un conţinut foarte scăzut de grăsimi,sare şi zahăr. La acest aspect trebuie să fii atentă când le alegi.



Recente

5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg
Job jpg