5 preparate rapide care nu sunt aşa de sănătoase precum credeai

1 71432 original jpg jpeg

De câte ori nu ai intrat într-un local cu servire rapidă şi ţi-ai ales din meniu ceea ce ţi se părea a fi „mâncare sănătoasă”? Ei bine, multe dintre preparatele „inofensive” nu sunt de fapt ceea ce par.

1.     Sendviş cu pui la grătar. L-ai ales pentru că ţi s-a părut o variantă sănătoasă – calorii puţine,fără prăjeli,fără exces de sosuri şi calorii. De multe ori însă,puiul la grătar nu înseamnă doar pui,ci şi adaosurile de margarină lichidă,cu care este „spoită” carnea ca să nu se lipească de grătar,şi ca să fie mai suculentă.

2.     Sendviş cu pui şi salată. În multe locaţii de servire rapidă,puiul pane care nu s-a vândut cu o zi,două în urmă e scos din crusta crocantă,tăiat mărunt şi „reşapat” -adică,amestecat cu maioneză şi salată şi servit drept „marfă proaspătă”,  într-o baghetă apetisantă. Prin urmare,dacă papilele tale gustative îţi spun că ceva e dubios,renunţă la preparatul cu pricina.

3.     Sendviş cu ton. Tonul pare o alternativă sănătoasă,nu? Totuşi,în multe sandvişuri cu ton se adaugă maioneză „de la borcan” în părţi egale,pentru o mai mare cremozitate. Prin urmare,interesează-te înainte de a comanda dacă sandvişul tău preferat are adaos de maioneză sau nu.

4.     Gogoşi glazurate. Sunt mica ta slăbiciune – chiar dacă nu-s cea mai dietetică alternativă. Şi ce rău poate să-şi facă o gogoşică? E bine să ştii că,în multe locaţii,uleiul în care sunt prăjite gogoşile e schimbat odată la o săptămână,ba chiar şi mai rar. În plus,o gogoaşă care nu e vândută în primele 2-3 ore nu mai trebuie consumată – totuşi,multe gogoşi fac popas mare în bucătării,înainte de a fi vândute. Şi,dacă nu sunt bine acoperite şi protejate în vederea conservării (muştele şi gândacii ştiu de ce...),s-a dus orice urmă de igienă.

5.     Hamburgeri şi alte cărnuri la grătar. De multe ori,carnea din restaurantele „rapide” e gătită într-un mod care pune sănătatea în pericol. Se întâmplă adeseori ca bucăţile de carne să nu fie lăsate să se pătrundă bine,fiind mutate pe o plită „fierbinte”,unde se presupune că procesul de frigere va continua. Din păcate,atunci când sunt multe comenzi,cărnurile incomplet făcute sunt puse în farfurie şi servite consumatorilor. De asemenea,tipul de carne mai puţin „popular” poate sta pe rafturile bucătăriilor câte o zi întreagă,ceea ce nu e excesiv de igienic...

Citeşte şi:

Copilul tău mănâncă fast-fooduri? Iată ce riscă!

Femeile,mai interesate decât bărbaţii de alimentaţia sănătoasă



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg