Iată aici care sunt cele mai comune probleme ale păruluiiarna şi cum le poţi rezolva.

1. Păr uscat

La fel ca toamna,când plouă în exces,şi iarna părul poate tinde să devină uscat şi fragil şi chiar să se simtă un pic aspru. Acest lucru este valabil mai ales pentru fetele care au părul buclat.

Rezolvarea: Fă o pauză de la aranjarea părului cu ustensile pe bază de aer fierbinte. Deci,pune în dulap uscătorul,ondulatorul,peria de îndreptat părul sau orice altceva ai fi tentată să foloseşti. De asemenea,nu ar fi rău să foloseşti un şampon hidratant,un balsam şi o mască cu ingrediente hidratante, cum ar fi laptele de cocos sau uleiul de argan. Iar noaptea,odihneşte-ţi capul pe o pernă învelită în mătase sau satin.

2. Păr electrizat

Când temperaturile coboară,părul preia sarcina electrică din aerul uscat,ceea ce îl face să se electrizeze,spune trichologistul Philip Kingsley. 

Rezolvarea: Păstrează părul cât mai hidratat,astfel încât să fie mai puţin sensibil la efectele aerului uscat. Poţi folosi un uscător de păr ionic, care va menţine umiditate părului tău,în loc să îl usuce,aşa cum ar face un foehn obişnuit. Dacă eşti pe fugă,poţi să pui puţină cremă de mâini între palme,le freci uşor şi apoi netezeşti firele de păr rebele pentru a le calma. Şi nu uita să dormi pe o pernă de mătase (indiferent de ce textură are părul tău,deoarece bumbacul absoarbe umezeala,în timp ce mătasea o păstrează).

3. Vârfuri despicate

Singura modalitate de a scăpa real de această problemă este de a tunde părul,dar există modalităţi de a face podoaba capilară să arate mai bine,până când ajungi la salon.

Rezolvarea: Foloseşte o cremă specială pentru vârfuri despicate,obligatoriu,pentru a da un aspect fals de păr sănătos. 

4. Fire de păr încâlcit

În momentul în care începi să porţi jachete cu gulere groase şi eşarfe,părul de la ceafă se subţiază,din cauza frecării,şi se încâlceşte foarte rapid,fiind extrem de greu de descurcat.

Rezolvarea: Prinde părul într-o coadă de cal sau într-un coc pentru a-l proteja şi a-l feri de probleme inutile. 

5. Scalp uscat

La fel ca pielea de pe mâini,şi scalpul devine uscat în timpul iernii. Iar când există această problemă,este posibil să simţi mâncărime,iar scalpul chiar să se exfolieze.

Rezolvarea: Foloseşte şampon mai puţin (deoarece conţine agenţi tensioactivi care curăţă părul,dar pot usca scalpul) şi foloseşte,în schimb,mai multe produse hidratante sau pur şi simplu utilizează ulei de nucă de cocos şi masează ca atunci când aplici mască de păr. Lasă să acţioneze timp de 10 minute înainte de a clăti.