Până la sfârşitul zilei deja arăţi ca un raton

Cremele pentru ochi pe care le foloseşti înainte de a aplica mascara descompun rimelul. De asemenea,rimelurile care sunt îmbogăţite cu uleiuri tind să murdărească. 

Soluţie:Dacă te confrunţi cu această problemă sau ştii că suferi de rinită alergică şi că ai mereu ochii umezi,foloseşte o formulă rezistentă la apă,astea sunt mai bune decât majoritatea.

Ai fulgi de rimel uscat pe faţă

Cauza acestei probleme poate fi faptul că foloseşti un rimel de calitate proastă sau că produsul este vechi ori uscat. 

Soluţie: Găseşte un brand care să corespundă nevoilor tale din punct de vedere al raportului calitate-pret,astfel încât să îl poţi înlocui la fiecare 3 luni. 

Genele se adună în smocuri

Faptul că mergi cu peria pe toată lungimea genelor,în loc să atingi firele doar cu vârful ei,poate lăsa genele încărcate cu rimel.

Soluţie: Caută un produs care să aibă peria supradimensionată. Acesta are peri care permit ca genele să fie acoperite uniform,chiar şi după aplicarea mai multor straturi,pentru un efect de gene întoarse şi dese.

Nu se şterge niciodată

Formula aleasă este extrem de persistentă sau nu foloseşti demachiantul de ochi potrivit. O altă cauză ar fi faptul că nu te demachiezi corespunzător. Dacă te ştergi de interior spre exterior greşeşti. Mai mult,asta va duce la ruperea elastinei şi la formarea ridurilor.

Soluţie: Foloseşte o mascara care reuşeşte să fie ştearsă cu uşurinţă cu un demachiant normal,fără ca tu să trebuiească să insişti şi să afectezi sănătatea pielii.

Te dor ochii

Ingredientele rimelului,cum ar fi alcoolulul,parfumul şi extractele de plante aromate,pot fi iritante atunci când intră în contact cuochiităi.

Soluţie: Foloseşte o mascara care să satisfacă ochii sensibili prin faptul că conţin doar ingrediente naturale şi delicate. Încearcă un rimel cu tub cu umidificator.