1. Rimelul aplicat pe genele inferioare

Pentru un look natural poţi folosi rimel de orice culoare,însă folosit în exces încarcă genele,iar tu vei părea cu cel puţin 2-3 ani mai în vârstă. De asemena,evită să aplici rimel pe genele inferioare,pentru că vei reuşi doar să atragi atenţia asupra imperfecţiunilor din jurul ochilor.

Sfat:Pentru un efect dramatic al ochilor foloseşte ondulator de gene,după care aplică rimel într-un strat subţire.

2. Rujul prea închis

Nimic nu te îmbătrâneşte mai mult decât rujurile în nuanţe închise. Mai mult de atât,deşi se crede că rujurile aprinse creează efectul de dinţi albi,acestea au exact efectul contrar,scoţând în evidenţă faptul că nu ai tocmai o dantură perfectă.

Sfat:Optează pentru nuanţe calde,deschise care au rolul de a lumina tenul şi de a crea un look natural.

3. Fondul de ten

Când vine vorba de machiaj,cu cât este mai natural,cu atât pari mai tânără. Prea mult fond de ten încarcă faţa,închide porii şi accentuează liniile fine din jurul ochii sau gurii.

Sfat:Optează pentru un fond de ten anti-imperfecţiuni şi nu exagera atunci când îl aplici pe faţă.

4. Blush-ul în exces

Odată cu înaintarea în vârstă,zona pomeţilor se accentuează,devenind ascuţită,motiv pentru care blush-ul trebuie aplicat de jos în sus şi nu de sus în jos,pentru a creea senzaţia de pomeţi plini. Mai mult,culoarea blush-ului joacă un rol important în crearea look-ului.

Sfat:Alege un blush potrivit tenului tău. Combinaţiile de culori calde precum roz şi sidef îţi vor lumina tenul,în timp ce maroniul şi auriul te vor face să pari mult mai matură decât eşti.

5. Eyeliner-ul

Conturarea ochilor cu un creion negru atrage foarte mult atenţia asupra imperfecţiunilor. Totuşi,în cazul în care vrei să foloseşti eyeliner trasează doar o linie subţire pe pleoapele superioare.

Sfat:Există creioane de ochi speciale care permit conturarea ochilor cu o linie subtilă.