Dacă nu ţii cont de câteva indicaţii referitoare la igiena pielii,mai ales înainte şi după ce faci efort fizic,rişti să te alegi cu infecţii grave,cu puroi,şi cu probleme cauzate de porii închişi şi încărcaţi de toxine şi impurităţi.

Ştiu,te gândeşti că asta e ultima ta problemă,că tu eşti mulţumită că ajungi la sală sau ai reuşit să alergi în parc şi că important e acum să scapi de kilogramele în plus.

Perfect adevărat,dar ai şanse să devii suplă şi să ai infecţii,cum sunt eczemele pe faţă. Nu cred că acest scenariu face parte din visul tău.

Ca sa arăţi bine din cap până în picioare nu este de ajuns să faci mişcare şi să ţii dietă. Adoptă în stilul tău de viaţă şi aceste reguli de igienă pentru ten şi eforturile tale nu vor fi în zadar.

Te vei mândri cu silueta de invidiat,iar pielea ta va străluci şi va avea un aspect sănătos şi întinerit. Ţine cont de aceste trucuri,pentu că pielea ta să nu aibă de suferit.

După ce transpiri,fă imediat duş

Dar duşul să fie cu apă mai caldă,nu călâie. Apa fierbinte este perfectă pentru a curăţa piela,pentru că deschide porii închişi. Din păcate,apa caldă usucă pielea. De aceea,îţi recomand ca,după antrenament,să faci un duş cu apă potrivită,nici prea fierbinte,nici prea rece,şi nu uita să aplici o loţiune hidratantă,care hrăneşte pielea şi o catifelează.

Foloseşte creme cu factor de protecţie

Indiferent de anotimp,e bine să aplici pe ten creme cu SPF. Produsele care conţin factor de protecţie solară nu trebuie utilizate doar în sezonul estival.

Razele ultraviolete ale soarelui sunt active în tot timpul anului,nu doar vara,şi pot afecta pielea,chiar dacă într-o mai mică măsură. Mai mult,căldura soarelui şi aerul rece usucă pielea,o crapă şi o predispune apariţiei eczemelor.

Spală-ţi faţa de sudoare

După şedinţa de sport,este foarte important să te speli pe faţă cât mai repede cu putinţă. Porii deschişi şi încărcaţi cu sudoare atrag bacterii,care pot infecta pielea.

Dezinfectează telefonul

Obişnuieşti să foloseşti aplicaţii în timp ce faci mişcare? Adică asculţi muzică,îţi contorizezi paşii făcuţi şi caloriile pierdute ori bătăile inimii? Sunt tot felul de aplicaţii inteligente care te pot ajuta când faci sport. Însă,după ce termini,e obligatoriu să dezinfectezi telefonul.

Transpiraţia ajunge pe suprafaţa mobilului,bacteriile se înmulţesc şi intră în contact cu pielea din zona obrajilor şi a urechilor. Aşa apar infecţiile de piele.

Fără machiaj când faci mişcare

Este important să arăţi bine oriunde şi în orice moment al zilei,dar când mergi la sală,concentrează-te asupra kilogramelor pe care le ai de pierdut. Nu aplica un machiaj complex când ştii că ai de gând să transpirI mult şi nu,nici cel rezistent la apă nu este aceptat.

Produsele de machiaj se vor combina cu transpiraţia,iar această „pastă“ va intra în porii pielii. Rezultatul poate fi:o acnee agresivă şi puncte negre,inestetice.