Adorat de toate împătimitele modei,din momentul în care Coco Chanel a creat sa petite robe noir,negrul s-a transformat atunci dintr-o marcă a doliului,într-una a eleganţei. E o culoare pentru toată lumea,care se adaptează oricărui stil şi oricărei vârste. În modă,negrul e considerat o nuanţă puternică,dar pe care trebuie să ştii s-o porţi,pentru a evita prostul gust. Sunt importante atât materialul hainelor,cât şi coafura,machiajul şi accesoriile pe care alegi să le porţi. Pentru că negrul le scoate în evidenţă.

Atenţie la croiala hainei!

Foarte importantă în modă,croiala unei haine devine şi mai importantă,atunci când vorbim de negru. Aminteşte-ţi că orice haină neagră prost croită te poate face să arăţi ca o vrăjitoare. Mizează pe pantalonii cu croială dreaptă,dacă ai şoldurile mai late. Iar rochia neagră de tip baby dollse potriveşte oricărei siluete.

 

Părul trebuie să arate impecabil!

Dacă îţi place să te îmbraci în negru,nu uita să te ocupi de părul tău! Un păr neîngrijit şi un look all black,şi vei arăta mai bătrână cu 10 ani. Părul pieptănat atent,bentiţele simple,cărarea corect aleasă,agrafele sofisticate şi cocurile lucratevor face întotdeauna casă bună cu negrul hainelor.

 

Materialul face toţi banii!

Dacă ai ales negrul,ai deplină libertate să jonglezi cu materialele care arată perfect în această nuanţă. Materiale transparente,dantelă,piele,organza,bumbac,satin etc. Dar atenţie! Unele nu pot fi combinate între ele. Nu purta niciodată bumbac gros şi dantelă în aceeaşi ţinută. În schimb,poţi combina foarte bine dantela cu pielea. Pentru ţinutele obişnuite,de zi,alege bumbacul,iar pentru serile cu pretenţii – organza sau satinul.

 

Accesorizează-ţi ţinuta!

Odată croiala şi materialul alese,e timpul să te gândeşti şi la accesorii. Un colier,un inel,o curea,geanta,botinele,ceasul – îndrăzneşte să le porţi! Nu e recomandat nici să te împodobeşti precum pomul de Crăciun. Pentru zi,poate fi suficientă o eşarfă,iar pentru seară – un colier.

 

Make-up fără nicio greşeală!

Negrul înăspreşte trăsăturile. Aşadar,machiază-te! Accentul cade pe ten şi pe buze! Tenul trebuie să arate impecabil. Foloseşte anticearcăn,creion corector şi pudră sau un fon de ten compact,pentru a crea efectul de piele mată. Oboseala şi stresul îţi pot face,uneori,pielea opacă. Pentru a remedia asta,ai nevoie de un blush care să-ţi readucă pe chip culoarea. Pentru buze,alege un ruj într-o nunţă naturală,pentru machiajul de zi,şi unul într-o nuanţă mai stridentă,fucsia sau roşu intens,pentru seară.