Seminţele de dovleac combat insomnia

Sunt bogate în proteine şi vitamine din complexul B:conţin vitamina B6 şi acid folic,precum şi acizi graşi Omega-3. Consumul regulat stimulează imunitatea şi scade colesterolul „rău“. Ceea ce nu ştiai,poate,e că seminţele de dovleac sunt folosite ca sedative,în caz de insomnie.

Prepară-ţi o infuzie şi vei descoperi beneficiile acestui remediu. Fierbi o ceaşcă de lapte cu o cantitate mică de seminţe de dovleac (cam cât iei între degete),descojite şi mărunţite. Emulsia pe care o obţii după fi erbere o bei seara,înainte de culcare.

Seminţele de mărar tratează indigestia

Mărarul,un ingredient utilizat frecvent în bucătăria românească,are acţiune antiinflamatoare,antispastică şi favorizează eliminarea gazelor din intestine. În caz de indigestie şi colici intestinale,prepară-ţi o infuzie după o reţetă simplă.

Foloseşte o linguriţă de seminţe de mărar măcinate la 200 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 15-20 de minute şi bea ceaiul călduţ,de 3 ori pe zi,până la ameliorarea simptomelor indigestiei. Ca tonic pentru organism,poţi lua zilnic câte un vârf de cuţit de pulbere de seminţe,înainte de masă.

Seminţele de in,bune în caz de constipaţie

Persoanele care se confruntă cu inflamaţiiale tubului digestiv sau au un tranzit intestinal lent pot lua leacuri cu seminţe de in. Acestea au proprietăţi laxative şi purgative. Este bine de ştiut că,atunci când sunt administrate intern,ele trebuie folosite doar dacă sunt întregi.

Ca să scapi de constipaţie,încearcă următorul truc:înghiţi zilnic 2 linguriţe de seminţe de in,cu puţină apă. Una dintre linguriţe se  administrează seara,la culcare.

Seminţele de ţelină,utile în tulburările de digestie

Planta,folosită mai ales în alimentaţie,e bogată în apă şi minerale precum potasiu,sodiu,calciu şi fosfor. Sucul de ţelină este indicat în curele de slăbire,dar,la nivel intestinal,seminţele sunt cele care aduc beneficii.

În caz de flatulenţă şi dispepsie (tulburare a digestiei care se manifestă prin balonări,dureri,senzaţia de arsură,disconfort abdominal),prepară-ţi o infuzie dintr-o jumătate de linguriţă de seminţe de ţelină. Le laşi la infuzat în 200 ml de apă clocotită,câteva minute. Bei 2 căni pe zi,până la ameliorarea simptomelor.

Seminţele de muştar alb stimulează apetitul

Şi ele au proprietăţi laxative şi normalizează tranzitul intestinal,dar pe lângă aceste beneficii,seminţele de muştar alb conţin substanţe de natură proteică şi stimulează funcţiile aparatului digestiv. Tocmai de aceea,când simţi că nu mai ai poftă de mâncare,apelează la acest remediu natural.

Iei o linguriţă de seminţe de muştar alb în puţină apă,cu o oră înainte de mesele principale. Atenţie,nu le lua mai mult de câteva zile,deoarece irită stomacul!