1. Remedii eficiente pentru călcâie uscate şi crăpate cu sare,lămâie,apă de trandafir şi glicerină

 

Prepară o cremă hidratantă pentru călcăiele tale dintr-o linguriţă de suc de lămâie,o linguriţă de glicerină pură şi o linguriţă de apă de trandafir. Înainte de a aplică această cremă pe călcâie,înmoaie-ţi picioarele 20 de minute într-o soluţie preparată din apă caldă,sare grunjoasă şi apă de trandafiri.
 

2. Remedii eficiente pentru călcâie uscate şi crăpate din uleiuri vegetale

 

Uleiurile vegetale sunt un tratament bun contra călcâielor ucate şi crăpate,deoarece hidratează pielea în profunzime şi îndepărtează celulele moarte. Masează zonele afectate cu ulei vegetal,de preferat seara,apoi pune şosete din bumbac în picioare şi lasă să acţioneze peste noapte. Dimineaţa,clăteşte-ţi bine picioarele folosind apă călduţă.
 

3. Remedii eficiente pentru călcâie uscate cu banană sau avocado

 

Anumite fructe,precum bananele sau avocadoul,pot trata călcâiele uscate. Dintre toate fructele,banana are cele mai puternice efecte. Masează zona afecta folosind pulpa fructului (după ce ai transformat-o într-o pastă). Astfel,celulele moarte de la suprafaţa pielii vor fi îndepărtate,iar ţesuturile vor fi refăcute,datorită substanţelor benefice care se găsesc în compoziţia acestui fruct.
 

4. Remedii eficiente pentru călcâie crăpate cu miere

 

Pe lângă faptul că hidratează pielea,mierea are puternice proprietăţi antibacteriene. Adaugă o cană cu miere într-un vas cu apă,apoi înmoaie-ţi picioarele în acest amestec 15 minute.
 

5. Remedii eficiente pentru călcâie uscate şi crăpate cu ulei de susan

 

Uleiul de susan face minuni asupra pielii de pe picioare şi nu numai. Masează-ţi călcâiele cu câteva picături de ulei de susan,înainte de a merge la culcare. Este indicat să foloseşti acest tratament seară de seară,până când obţii rezultatele dorite.