Cercetătorii au studiat de-a lungul timpului compoziţia ghioceilor şi au descoperit că aceştia nu sunt doar nişte flori frumoase,care apar la finalul sezonului rece.

Dacă usuci mai mulţi ghiocei,inclusiv frunzele şi tulpina,pe lângă petale,obţii un remediu eficient chiar şi pentru reumatism. Beneficiile pentru sănătate aduse de preparatele din ghiocei sunt,chiar dacă surprinzătoare,eficiente.

Ghiocelul te scapă de petele de pe faţă

Sucul de ghiocei poate curăţa pielea afectată de pete,dacă în fiecare seară,înainte să te culci,pui comprese cu suc de ghiocei. Pune florile într-un vas şi peste ele torni sucul a două lămâi bine coapte.

După ce strecori ghioceii printr-un tifon,pui florile într-un săculeţ de bumbac sau de in.

Sucul obţinut după strecurare îl poţi păstra înn sticle opace şi închise la culoare şi ermetice,la rece.

Sucul de ghiocei şterge şi pistruii şi poate vindeca şi eczeme care nu vor cu niciun chip să treacă. Peste un pumn de flori proaspete pune sucul de la o lămâie şi lasă la macerat patru zile,apoi tamponează zonele cu probleme. Sucul se ţine în loc întunecos şi răcoros.

Dureri de cap şi migrene

Durerile insuportabile pot fi reduse dacă se freacă fruntea şi zona tâmplelor cu flori de ghiocel,până când senzaţia neplăcută se diminuează.

Infecţii genitale

Decoctul de ghiocei este un bun remediu cotra infecţiilor,precum candidoza vaginală. Fă spălături locale cu un decoct pe care îl prepari din trei linguri de flori şi frunze,uscate şi mărunţite,pe care le fierbi într-o jumătate de litru de apă,o jumătate de oră,la foc mic,până rămâne un concentrat. Spălăturile se fac în fiecare seară,timp de o săptămână.

Reumatism

Acest decoct este excelent şi în calmarea simptomelor reumatismului. Singura diferenţă în prepararea decoctului este că trebuie să foloseşti cinci linguri de plantă la doi litri de apă. Local,la nevoie,aplică comprese cu decoct şi lasă-l să-şi facă efectul cel puţin cinci minute.

Crampe musculare

Ceaiul din două linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă clocotită ajută şi în caz de crampe musculare. În fiecare lună,timp de o săptămână,bea zilnic câte două ceşti cu ceai şi crampele vor dispărea.