Principala cauză a apariţiei mătreţii este pielea uscată a capului, de aceea părul tău are nevoie de mai multă îngrijire şi hidratare. Mătreaţa mai poate fi o consecinţă a părului care se îngraşă foarte mult, a transpiraţiei excesive sau a dermatitei seboreice. Toate aceste afecţiuni pot provoca neplăcuta mătreaţă, însă vestea bună este că o poţi trata cu remedii naturale.

1. Aloe Vera

Sucul de aloe vera este cunoscut pentru tratarea eficientă a diferitelor afecţiuni ale pielii, iar mătraţea se numără printre acestea. Aloe vera are proprietăţi antiseptice, iar utilizarea sa echilibrează nivelul de sebum şi previne uscarea pielii. Taie pe jumătate două frunze de aloe vera şi scoate sucul din ele cu ajutorul unei linguriţe. Aplică sucul pe scalp şi lasă să acţioneze o oră, apoi clăteşte-ţi părul.

2. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul se găseşte în aproape toate bucătăriile şi este un remediu rapid şi ieftin care te poate ajuta să scapi de mătreaţă. În loc de şamponare, masează-ţi scalpul umed cu bicarbonat de sodiu, lasă-l să acţioneze un minut apoi clăteşte-ţi părul cu apă caldă.

3. Oţet de mere

Asociat cu o varietate de beneficii pentru sănătate, oţetul de mere luptă de asemenea şi împotriva mătreţii. Aciditatea sa face posibilă curăţarea celulelor moarte de pe scalp şi reglează pH-ul pielii. Amestecă o parte de oţet cu o parte de apă. După ce ţi-ai spălat părul şi te-ai clătit, toarnă amestecul pe păr, masează-ţi scalpul uşor şi lasă să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă caldă.

4. Ulei esenţial din arbore de ceai

Tea Tree, după cum mai este cunoscut uleiul esenţial de arbore de ceai, are numeroase beneficii în tratarea problemelor deramtologice, iar mătreaţa nu este o excepţie. Îl poţi găsi în toate magazinele naturiste, iar preţul său este accesibil. Amestecă 2 linguriţe de ulei esenţial de arbore de ceai cu 300 ml de apă caldă. Înmoaie puţină vată în soluţia obţinută şi aplică pe zonele de piele afectate de mătreaţă. Lasă să acţioneze câteva ore, apoi spală-ţi părul cu şampon.

5. Ulei de cocos

Bogat în carbohidraţi, în vitmine, minerale şi în antioxidanţi, uleiul de cocos este folosit de secole pentru beneficiile sale atât pentru uz extern, cât şi pentru uz intern. Proprietăţile sale antifungice îl fac un remediu excelent pentru mătreaţă. Încălzeşte puţin uleiul de cocos, aplică-l pe scalp şi masează uşor. Lasă să acţioneze o oră, apoi spală-te cu şampon.Sursă foto: india.com