1. Remedii naturale pentru cistită - Bicarbonatul de sodiu alină durerea

Una dintre cele mai eficiente metode folosite pentru ameliorarea durerii şi tratarea afecţiunii este bicarbonatul de sodiu. Acesta reduce nivelul acidităţii urinei şi elimină disconfortul din timpul urinării. Bea un pahar cu apă cu o linguriţă de bicarbonat de 2-3 ori pe zi. De asemenea, poate fi folosit şi în băile de şezut.

2. Seminţele de dovleac, surse de vitamine

Cu un conţinut bogat de elemente nutritive, acizi graşi, fier, magneziu, fibre şi arginină, seminţele sunt indicate pentru refacerea organismului, fiind un aliat de nădejde în combaterea cistitei. Consumă zilnic un pumn de mieji descojiţi.

3. Remedii naturale pentru cistită - Aloe vera, rol antiinflamator

Folosit în scopuri terapeutice pentru capacitatea de reglare a nivelului de glicozaminoglicani – precursori ai colagenului, care formează o barieră de protecţie între urină şi sânge, sucul de aloe vera reduce simptomele cistitei. Totodată, s-a dovedit că are proprietăţi antiinflamatoare, luptând împotriva bacteriilor şi a microbilor. Sucul se poate obţine din frunze proaspete, dar remediul cu extract din aloe vera se găseşte şi sub formă de capsule.

4. Lemnul dulce grăbeşte vindecarea

Rădăcinile acestei plante pot atenua senzaţia persistentă de arsură şi ajută la procesul de vindecare. Prepară-ţi o băutură din 10 grame de rădăcină de lemn dulce şi un litru de apă, pe care le laşi să fiarbă 10 minute. După ce s-a răcit, este indicat să bei 2-3 căni, în fiecare zi.

5. Remedii naturale pentru cistită - Probioticele menţin echibrul florei vaginale

Bacterii prietenoase, probioticele joacă un rol important în organism. Acestea ajută la reducerea senzaţiei de usturime şi la echilibrarea florei vaginale. Le poţi procura din alimente fermentate, precum varza murată, brânza, iaurtul sau smântâna.

Remedii naturale pentru cistită - Bine de ştiut!

Pentru a facilita eliminarea bacteriilor este indicat să măreşti cantitatea de apă consumată zilnic.

Recomandarea săptămânii

Asigură mobilitatea şi flexibilitatea articulaţiilor
Doppelherz® system KOLLAGEN 11.000 PLUS conţine substanţe nutritive valoroase pentru sănătatea ta, contribuind la formarea naturală a colagenului. Poate fi folosit pentru menţinerea sănătăţii ţesuturilor conjunctive şi pentru protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Preţ: 49 lei.