Remedii naturiste pentru durerile de cap provocate de stres

Atunci când ai multe de rezolvat devii agitată,iar muşchii capului şi ai gâtului se încordează,ceea ce îngreunează circulaţia sângelui,cauzând astfel durerea de cap. Poţi să apelezi repede la un analgezic,dar la fel de eficient este să-ţi controlezi respiraţiile. Înspiră şi expiră adânc de câteva ori pentru a relaxa musculatura. De asemenea,poţi asculta câteva minute melodiile tale preferate pentru a te linişti.

Remedii naturiste pentru nas înfundat şi care curge

Pentru că suntem în sezonul virozelor şi al răcelilor,nu este de mirare că simţi că din senin ai nasul înfundat şi începe să curgă. Multe dintre soluţiile nazale din farmacii conţin substanţe care provoacă dependenţa,aşadar este mai bine să le eviţi. Poţi în schimb să-ţi prepari o soluţie naturală. Fierbe apă cel puţin un minut şi dizolvă în ea 1-2 linguriţe de sare. Pune soluţia într-o sticluţă mică cu pulverizator şi pulverizează în fiecare nară de 1-2 ori,după care suflă nasul. Repetă până se desfundă căile nazale.

Remedii naturiste pentru constipaţie

Orice schimbare în alimentaţie sau în stilul de viaţă,cum ar fi o călătorie,poate să provoace constipaţie. Astfel apare balonarea şi durerile abdominale,care se pot intensifica în lipsa unui remediu. Poţi apela la pastile,dar la fel de eficient şi mult mai puţin agresiv este sucul proaspăt de mere. Merele conţin pectină,o fibră care stimulează digestia. O altă soluţie este o lingură de ulei de in,luată înainte de culcare.

Remedii naturiste pentru dureri menstruale

Puţine sunt femeile care nu se plâng de dureri menstruale,unele atât de puternice încât pot îngreuna activităţile zilnice. În acest caz este recomandat ceaiul de ghimbir,băut de la începutul crampelor dureroase. Acesta relaxează musculatura şi domoleşte crampele. Pentru soluţii de lungă durată sunt recomandate alimentele bogate în Omega-3,care au proprietăţi antiinflamatoare.

Piele iritată de la frig

Schimbările bruşte de temperatură şi vântul nemilos sunt doar două dintre motivele care duc la deshidratarea tenului în timpul iernii. Atunci când crema hidratantă nu mai face faţă,foloseşte uleiuri naturale,cum ar fi cel de avocado,migdale sau de cocos. Acestea sunt bogate în aminoacizi şi hidratează pielea în profunzime.