Sucul de morcovi alină crampele

Pe lângă febră şi nas înfundat,răcelile sunt însoţite de o stare generală de rău care se transmite şi la stomac. Încearcă un remediu pe bază de morcovi şi mentă care-ţi va ameliora neplăcerile digestive. Fierbe 15 minute 4 morcovi tăiaţi felii în 4 căni de apă cu o lingură de mentă uscată şi un pliculeţ de ceai de mentă. Când morcovii s-au înmuiat,scoate pliculeţul de ceai şi pune întrega compoziţie în blender până se tranformă în suc. Pentru un gust mai bun adaugă puţină pudră de ghimbir sau sucul stors de la o lămâie.

„Ceai”de orez împotriva indigestiei

Dacă nu ai combinat bine alimentele,iar indigestia ta a sfârşit prin diaree,poţi proba acest remediu natural. Fierbe o jumătate de ceaşcă de orez în 6 căni de apă 15 minute. Strecoară,adaugă o lingură de miere sau un cub de zahăr brun şi bea acest „ceai”cât timp este cald.


Citeşte şi:

Berea protejează mucoasa stomacului

Condimente benefice pentru stomac


Arsurile sunt domolite cu pâine arsă

Pâinea prăjită este indicată atunci când stomaculîţi creează probleme,dar puţini sunt cei care ştiu că pâinea arsă este şi mai recomandată,pentru că absoarbe substanţele toxice care-ţi provoacă neplăceri. Nu este nevoie ca pâinea să fie chiar scrum,ci uşor înnegrită.

Remediu pentru crampele stomacale

O lingură de oţet de mere într-o cană de apă combinată cu o lingură de miere poate face minuni împotriva crampelor stomacale sau a balonării. Acest remediu este la fel de eficient şi dacă ai arsuri la stomac.

Iaurtul,cel mai vechi leac

Ai mâncat cu poftă şi repede şi din acest motiv acum ai senzaţia de prea-plin. Probioticele din iaurt uşurează digestia. Cele mai bune sunt cele din iaurtul grecesc,degresat şi fără adaos de zahăr sau de arome.