5 remedii utile pentru astmatici

1 70920 original jpg jpeg

Traiul cu o boală ca astmul te provoacă să ai un stil de viaţă sănătos şi un program fix de masă, să faci sport, să te ţii departe de situaţiile stresante. Pentru a te păzi de o eventuală criză, păstrează la îndemână şi câteva leacuri, bune mai ales în sezonul când imunitatea e pusă la încercare.

Suc şi macerat de aloe vera

O cură de 2 săptămâni cu macerat de aloe vera sau de 30 de zile cu sucul acestei plante întăreşte sistemul imunitar,are acţiune antiinflamatoare şi stimulează regenerarea la nivel celular. Din suc e recomandat să iei câte o lingură pe zi,iar din macerat câte o linguriţă de 3 ori pe zi,în prima săptămână,iar în următoarele zile creşti doza cu câte o linguriţă pe zi.

În cazul în care vrei să-ţi prepari singură acest macerat,ai nevoie de un kilogram de aloe vera,două kilograme de miere şi 3 litri de vin roşu tare. Treci planta prin maşina de tocat,apoi amesteci toate ingredientele într-un vas de sticlă. Îl laşi 5 zile într-un loc ferit de lumină şi de căldură. Maceratul e bun şi pentru cei care suferă de ulcer,artrită,gripă,reumatism,afecţiuni renale sau genitale.

Pont

Ia maceratul de aloe vera cu o oră înainte de masă!

Ceai de isop

Folosit sub formă de ceai,isopul are efect antiinfecţios şi decongestionant,creşte capacitatea corpului de a se apăra de diverşi agenţi patogeni,este benefic în tratamentul astmului bronşic şi a altor boli respiratorii,precum bronşita,laringita,traheita. De-a lungul zilei să bei 2 căni de infuzie de isop preparată din 2 linguriţe de flori uscate la o cană cu apă clocotită.

Remediul este bun şi în bolile gastrice,hepatice,renale,reumatice şi în amenoree. Ce mai poţi face este să urmezi o cură de 2 săptămâni cu pulbere de isop. Ai nevoie de o jumătate de linguriţă de 2-3 ori pe zi,între mese.

Ulei esenţial de roiniţă

Numită şi lămâiţă datorită mirosului ei puternic,roiniţa conţine vitamina C,cu efect antiviral. E bine să ştii că 100 ml de ulei esenţial de roiniţă conţin circa 250 mg de vitamina C. Uleiul este şi un bun calmant,fiind de ajutor dacă crizele de astm se declanşează pe fond nervos.

Alungi efectele stresului cu doar 2-4 picături de ulei,luate de 3 ori pe zi,după masă,cu miere,lapte sau apă călduţă. După o zi agitată,alături de tratamentul obişnuit pentru astm,îţi asiguri un somn profund dacă adaugi în apa de baie 5 picături de ulei esenţial de roiniţă şi 5 picături de ulei esenţial de lavandă.

Infuzie de salvie

Tot pentru a te feri de crizele de astm este indicată o infuzie concentrată,preparată dintr-un amestec de mai multe plante,printre care şi salvia,recunoscută pentru efecul antiinfecţios şi pentru faptul că determină eliminarea secreţiilor care obstrucţionează căile respiratorii.

Combină 2 linguriţe de salvie cu 8 de muşeţel,8 de trei-fraţi-pătaţi şi 2 de lavandă. Din acest amestec,ia o lingură peste pe care o laşi la infuzat într-o cană de apă clocotită. Bea ceaiul treptat. Pentru copii această cană de ceai concentrat este de ajuns,iar pentru adulţi sunt necesare 2 căni zilnic.

Leac cu pătlagina

În afecţiunile respiratorii cauzate de factori alergeni,cum este astmul,dar şi rinita sau sinuzita,infuzia de pătlagina este un remediu care merită încercat. Ai nevoie de un amestec de frunze de pătlagină uscate,mărunţite şi cimbru,în cantităţi egale. Iei o linguriţă şi laşi la infuzat un minut în 250 ml de apă clocotită,în care ai fiert o felie de lămâie. Bea 3-4 căni de ceai călduţ zilnic.

Ştiai că…

…pentru scăderea crizelor astmatice sunt utile inhalaţiile cu flori sau ulei esenţial de lavandă,de muşeţel sau de lumânărică?

Sfat

Dacă suferi de astm cardiac,pentru reglarea tensiunii arteriale bea zilnic 3 căni cu infuzii de păducel sau de talpa-gâştei.

Sfatul specialistului

7d29799b514d0c5ab5c64462625a48cf jpg jpeg

Dr. Ruxandra Constantina. medic specialist medicină de familie,competenţă apifitoterapie,Centrul de terapii naturiste Sanavit Consult,Bucureşti

„Este foarte important ca,începând cu luna septembrie,să fie efectuată o cură de stimulare a imunităţii organismului,prin mijloace naturale. Se pot folosi preparate de echinacea (sub formă de ceai,tinctură,capsule),adminstrate 10-30 zile,în doze corespunzătoare vârstei. De asemenea,ajută ceaiul din muguri plop,muguri de brad şi de pin,iarbă neagră,cimbru,busuioc,pătlagină,extractele gemoterapice din muguri coacăz negru,mlădiţe de măceş,muguri de cătină roşie,în cure periodice de 2-3 luni. Se pot face şi inhalaţii sau aerosoli cu ulei esenţial de cuişoare,lămâie,scorţişoară,eucalipt sau cimbru.”