Cum îţi dai seama că sentimentele au fost depăşite de rutină în relaţia voastră? Studiază-I cu atenţie comportamentul şi analizează replicile pe care ţi le spune, dar şi frecventa lor:

  1. Nu e bine ce faci

Dacă valul de critici la adresa ta nu conteneşte, e clar că sentimentele lui pentru tine nu mai există. Nu te lăsa acuzată şi, mai ales, nu-ţi asuma tu toată vina. Încearcă să porneşti o discuţie în care să-I explici că lucrurile între voi nu merg bine. Ai putea avea surpriza ca el să creadă la fel, dar să nu aibă curajul să-ţi spună.

  1. Nu am timp. Sunt ocupat. Te sun eu

“Te sun eu” este perfect acceptabil atât timp cât partenerul tău revine cu un telefon în cel mai scurt timp. Însă, atunci când aproape toate discuţiile voastre au la bază replici precum “Nu am timp”, este cazul să-ţi pui nişte semne de întrebare.

  1. Ce ţi-ai făcut?

Încerci să-l surprinzi, să-i atragi atenţia cu un look nou, cu o tunsoare modernă sau cu o ţinută sexy şi singura reacţie pe care o obţii este: “Ce ţi-ai făcut?” Te vei simţi, cel mai probabil, lipsită de apreciere, însă nu te demoraliza. Deschide ochii şi află dacă nu cumva relaţia voastră e “pe butuci”.

Citeşte şi: 4 paşi esenţiali prin care poţi salva o relaţie distrusă

  1. Am uitat

Nu există persoana care să nu uite detalii, însă atunci când îl rogi ceva important şi singurul răspunsul pe care îl primeşti este “Am uitat”, semnele duc spre posibilitatea că iubirea a dispărut. Oamenii care iubesc au tendinţa de a prioritiza activitătile cu persoana iubită şi de a-i oferi acesteia siguranţa că se poate baza pe partener în orice situaţie.

  1. Ţi se pare

Îi atragi atenţia şi evită discuţiile? Are tot timpul scuza că “ţi se pare” şi o repeat atât de des încât ai fost tentată să crezi că într-adevăr are dreptate? Analizează situaţia şi încearcă să gândeşti obiectiv. Mai mult, fă un test şi pune-te în situaţia lui: ai reacţiona la fel? Dacă răspunsul este “nu”, atunci e cazul să iei măsuri.

Citeşte şi: Asta îşi doresc bărbaţii în dormitor, dar nu îţi vor spune niciodată

Să realizezi că persoana de lângă tine nu mai are aceleaşi sentimente pentru tine poate fi dureros, însă nu trebuie să treci peste lucruri evidente. Primul pas este să încerci să discuţi cu partenerul tău şi să-I afli părerea. Pont: Controlează-ţi tonul şi nu arunca spre el cu reproşuri. Poartă o conversaţie în mod civilizat pentru a putea identifica sursa problemei. În plus, nu îl arăta cu degetul şi mergi pe premisa că şi tu ai propriile greşeli în relaţia voastră. Îndeamnă-l să-ţi spună ce are pe suflet. Dacă refuză un dialog, atunci e cazul să iei măsuri , căci cel mai probabil nu te mai iubeşte.