Iată ce faci greşit,atunci când vine vorba de îngrijirea tenului.

Aplici protecţia solară înainte de a aplica machiajul

Nu ar trebui să te dai cu protecţie solară înainte de a aplica fondul de ten,spune dermatologul Jessica Wu,MD,din Los Angeles. Dacă foloseşti protecţia mai întâi,şi apoi utilizezi un produs anti-aging şi o cremă hidratantă,după care aplici machiajul,este ca şi când nu te-ai fi protejat deloc de razele solare. Aplicarea altor produse peste protecţia solară îndepărtează în unele locuri SPF-ul,ceea ce duce la o acoperire inegală. În schimb,este recomandat să aplici un strat subţire de protecţie solară cu SPF de cel puţin 30,după ce te-ai terminat de machiat.

Foloseşti fond de ten cu SPF

O cremă hidratantă sau un fond de ten cu SPF este mai bun decât un produs care nu oferă deloc protecţie,dar majoritatea oamenilor nu aplică suficient machiaj pentru a se proteja în mod adecvat de razele UV dăunătoare. În plus,machiajul cu SPF te poate proteja doar de razele UVB,nu şi de cele UVA (iar asta creşte riscul de cancer de piele şi de îmbătrânire prematură). Cel mai bine este să foloseşti separat şi o protecţie solară, cu spectru larg, care protejează atât împotriva UVA,cât şi UVB.

Te ştergi pe faţă cu prosop

Atunci când dai cu mâna murdară pe faţă,poţi avea tendinţa de a te şterge direct cu un prosop,pentru a economisi timpul pe care l-ai “pierde” spălându-te. Curăţarea feţei cu un prosop nu este cel mai bun mod de a elimina murdaria. Fibrele din lână pot irita pielea şi deteriora stratul protector,ceea ce poate contribui la dezvoltarea liniilor fine şi la uscarea tenului. Foloseşte produse speciale de curăţare a tenului sau spală-te cu apă şi cu săpun.

Incluzi tonerul în rutina zilnică

Dacă nu ai acnee şi te speli în fiecare seară pe faţă,sunt şanse să nu ai nevoie de un toner. Tonerele curăţă pielea şi porii,dar rişti să te iriţi sau să îţi usuci pielea,dacă foloseşti deja o mulţime de alte produse. Dacă nu ai tenul deosebit de gras,foloseşte tonerul numai ocazional.

Crezi că crema de ochi este o necesitate

Nu există nimic rău în folosirea unei creme de ochi,dar s-ar putea ca tu să nu ai nevoie de ea. Dacă nu ai probleme cu ridurile din jurul ochilor,poţi renunţa la crema hidratantă suplimentară. În schimb,poţi alege o alternativă mai ieftină,cum ar fi crema de gălbenele sau un simplu hidratant.