1. Violeta de Parma îngrijire - Aşaz-o în spaţii luminoase


Îi place lumina,dar nu aceea directă. Dacă o vei aşeza undeva în afara casei,în plin soare,se va usca rapid. La fel de mult rău îi face şi lipsa luminii din spaţiile umbroase.
 

2. La udare, nu-i atinge frunzele!

Necesită două udări pe săptămână iarna şi trei vara cu apă la temperatura camerei. Poţi alterna udarea pământului cu cea direct în farfurioara ghiveciului. După o jumătate de oră scurgi apa în surplus. Ai grijă să nu ajungă apa rece pe frunze sau flori! Se va umple de pete albe.
 

3. Violeta de Parma îngrijire - Fertilizarea, la două săptămâni

Foloseşte fertilizant solubil special pentru violete pe care îl combini cu apa pentru udat! Este de ajuns să o fertilizezi de două ori pe lună,iar iarna chiar mai rar. N-o hrăni cu o doză prea mare de fertilizant!
 

4. Alt pământ la fiecare şase luni

Cel mai potrivit ghiveci pentru această floare e unul mic,de opt centimetri,iar pământul trebuie să fie un amestec de nisip. Pământul de turbă nu drenează bine apa. Cum amestecurile conţin substanţe chimice care se pierd în timp,trebuie să schimbi pământul din şase în şase luni.
 

5. Violeta de Parma îngrijire - Frigul sau căldura în exces îi dăunează

Rezistă la temperaturi de minim 8-10 grade şi maxim 18-22 de grade. La frig va înflori excesiv,dar florile îşi vor schimba culoarea şi se vor scutura, iar la căldură foarte mare nu înfloreşte deloc.

Violeta de Parma îngrijire - Pont

 

Pentru a îndepărta praful de pe frunzele ei acoperite cu puf foloseşte o pensulă cu părul moale în locul unei bucăţi de pânză!