Femeile suportă mai uşor o despărţire

Dacă până acum erau doar vorbe,acum există şi dovada! Un studiu efectuat pe un eşantion de 1.000 de persoane,femei şi bărbaţi,din Statele Unite ale Americii a demonstrat că reprezentanţii sexului tare suferă mai mult după ce se despart de partenera lor. Femeile sunt cele care-şi iau mai uşor viaţa de la capăt. În timp ce un bărbat se află tot în perioada de căutare a unei noi iubiri,fiind încă nehotărât,fosta lui parteneră este gata să înceapă o nouă relaţie,arată cercetarea.

Cele mai bune şoferiţe

Bărbaţii aflaţi la volan au un risc de 77% mai mare de a face un accident de maşină,faţă de femei,potrivit unei cercetări a oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Mellon,din New York. Totodată,un alt studiu efectuat tot în Statele Unite ale Americii,pe o perioadă de cinci ani,a arătat că 80% dintre accidente au fost cauzate de şoferi,nu de şoferiţe.

Cele mai sigure indicaţii

Atunci când te rătăceşti,cel mai bine este să ceri indicaţii unei femei,pentru că ea va şti cu siguranţă să-ţi dea cel mai bun sfat. O spune o cercetare făcută de mai mulţi profesori de la Universitatea din Philadelphia. Ei au mers „sub acoperire” pe stradă şi prefâcându-se pierduţi,au început să ceară indicaţii. Cele mai bune răspunsuri pe care le-au primit au fost din partea reprezentanţilor sexului frumos.

Au o memorie de elefant

Două studii recente ale cercetătorilor suedezi au arătat că femeile stau mai bine decât bărbaţii şi la capitolul memorie. Ele au obţinut un scor cu 5% mai mare decât al bărbaţilor la un test de recunoaştere. De asemenea,femeile îşi aduc mai uşor aminte cuvinte.

Sunt mai atente

Cercetătorii elveţieni au arătat că femeile sunt mai atente decât bărbaţii,chiar şi atunci când urmăresc ştirile. Aceştia au intervievat 160 de femei şi bărbaţi,după ce urmăriseră un jurnal. Concluziile? Femeile au reprodus mai detaliat ştirile urmărite,iar informaţiile date de ele au fost mai credibile.