Pielea din jurul ochilor e de 5 până la 10 ori mai sensibilă decât restul feţei,ceea ce înseamnă că în­grijirea ochilor trebuie să fie delicată şi să cuprindă atât o demachiere corectă,cât şi o bună hidratare.

Demachiază-te corect!

Primul şi cel mai impor­tant pas pe care trebuie să-l urmezi pentru a re­da frumuseţea ochilor constă în demachiere. Specialiştii te sfătuiesc să foloseşti un demachi­ant special pentru ochi. De asemenea,pentru ca discheta ta să nu absoarbă demachi­antul,este reco­mandat să o ume­zeşti înainte de folosire.Demachierea e efectu­ată corect atunci când,după ce ai înlăturat pra­ful,fardul şi rimelul din zona ochilor,discheta ta rămâne curată.

Aplică-ţi comprese!

După demachiere,apli­că pe ochi cataplasmele cu infuzie din muşeţel care îţi vor limpezi pri­virea. Infuzia se prepa­ră simplu,dintr-un plic de muşeţel la o cană de apă fiartă. Se strecoară şi se lasă la răcit,apoi se înmoaie dischetele în ea şi se ţin pe ochi cel puţin 10 minute.

Hidratează-ţi pielea din jurul ochilor

Privirea ta începe să-şi recapete strălucirea... Şi pentru ca ochii să nu trădeze absolut deloc oboseala,iar pielea din jurul lor să rămână me­reu tânără,asigură-le hidratarea necesară fo­losind o cremă potrivi­tă sau un contur de ochi special,bogat în sub­stanţe hidratante şi gră­simi.

Foloseşte o mască de dormit

Aplică-ţi în fiecare sea­ră o mască specială pen­tru ochi,care te va ajuta să te odihneşti mai bine şi va conduce la elimina­rea pungilor de sub ochi şi a cearcănelor.

Alege-ţi un anticearcăn potrivit

Şi dacă totuşi n-ai re­uşit să scapi de cear­căne,cosmetica îţi pu­ne la dispoziţie o me­todă prin care le poţi masca foarte bine:an­ticearcănul. Foloseşte o nuanţă un pic mai des­chisă decât cea a tenu­lui tău,pentru că o cu­loare mai închisă va ac­centua cearcănele. În­tinde cât mai bine an­ticearcănul,dinspre in­teriorul ochiului spre exterior,şi de abia du­pă aceea aplică fondul de ten.

Cele mai simple metode

Chiar dacă este veche de când lumea,această metodă nu şi-a pierdut eficienţa. Ţine la frigider o lingură sau o linguriţă,apoi pune-o pe ochi timp de câteva minute. Seara,înainte de culcare,aplică pe ochi,timp de 15-20 de minute,două pliculeţe de ceai negru,pe care le-ai înmuiat în prealabil într-o cană cu apă călduţă. Vei observa imediat efectul lor calmant.