Roagă partenerul să folosească prezervativ

 

Prezervativul te apără nu nmai de saricnile nedorite,ci şi de bolile cu transmitere sexuală. Un studiu recent arată că folosirea prezervativelor în timpul actului sexual ajută la menţinerea pH-ului optim al vaginului,astfel încât flora bacteriană bună să se menţină la cote optime. Aceasta este foarte important,pentru că acestă floră bacteriană împiedică infecţiile cu levuri (care dau candidoză),previn apariţia infecţiilor urinare şi vaginozelor bacteriene.

 

 

Poartă lenjerie intimă din bumbac

 

Lenjeria din bumbac e cea mai potrivită pentru femei. Bumbacul „respiră” şi absoarbe umezeala.

 

 

Fă exerciţii Kegel

 

Sunt exerciţiicare permit un mai bun control al vezicii urinare-şi care întăresc musculatura planşeului pelvian,ceea ce te ajută să ai orgasme nemaipomenite. Încordează-ţi muşchii perineului – e vorba de cei 3 muşchi pe care îi foloseşti pentru a opri urinarea – timp de 3 secunde,apoi relaxează-i timp de alte 3 secunde. Repetă de 3 ori pe zi,în calupuri a câte 10-15 încordări. Creşte,în mod gradat,numărul de secunde,până ce reuşeşti să încordezi muşchii timp de 10 secunde şi să-i relaxezi timp de alte 10.

 

 

Alege cu grijă săpunul

 

Pentru toaleta zonei genitale,foloseşte săpunuricu pH neutru sau gel dermatologic special pentru igienă intimă. Nu folosi gel de duş sau săpunuri parfumate sau antibacteriene,care pot usca sau sensibiliza zona.

 

 

Atenţie la antibiotice

 

Şi antibioticele pot distruge flora bacteriană benefică a vaginului. Foloseşte antibiotice numai la recomandarea medicului,respectând întocmai doza şi perioada de administrare. După perioada de tratament,fă o cură cu iaurt grecesc.