Ochii tăi sunt galbeni

Ochii galbeni sunt un semn că ficatul nu se descurcă foarte bine şi este un simptom specific bolilor hepatice. O substanţă galbenă numită bilirubină este, de obicei, defalcată de ficat, astfel încât să poată fi îndepărtată din organism. Dar atunci când ficatul se luptă, poate provoca formarea de bilirubină, ceea ce duce la îngălbenirea albului ochilor.

Ai senzaţia de balonare

Balonarea este un alt semn al apariţiei problemelor de ficat. Presiunea crescută în interiorul vaselor de sânge din jurul ficatului poate duce la acumularea de lichid în abdomen. Este important să consulţi un doctor pentru a afla dacă senzaţia de balonare provine de la alimente, lichide sau gaze.

Ai mâncărimi

Un ficat bolnav poate provoca mâncărime pe tot corpul. Acest simptom provine de la bilă, o substanţă digestivă produsă de ficat, care la persoanele cu ciroză biliară primară (o boală hepatică autoimună care cauzează colapsul conductei biliare) se poate acumula şi poate provoca simptome vizibile, cum ar fi mâncărimi.

Ai probleme de memorie

Dacă de la un timp ţi se întâmplă tot mai des să fii confuză, atunci consultă un medic. Encefalopatia hepatică este o afecţiune care apăre atunci când ficatul un mai poate elimina, în mod adecvat, toxinele din organism. Acest simptom apare de obicei la pacienţii cu boală hepatică cronică, ciroză sau hepatită.

Eşti obosită

Oboseala este un alt simptom care apare frecvent la bolile de ficat. De aceea, dacă ai stări de somnolenţă, deşi ai dormit sufficient, atunci ar fi bine să-ţi pui un semn de întrebare şi să nu mai amâni vizita la medic.