Ridici tonul

Aminteşte-ţi ultimele conversaţii pe care le-ai avut cu prietenii tăi. Oare ai simţit nevoia să ridici tonul vocii la ei sau le-ai vorbit cu calm chiar şi în cele mai tensionante momente? Oamenii insensibili preferă să se impună într-o discuţie, să strige şi să se facă auziţi şi nu acceptă ca nimeni altcineva să fie mai presus de ei sau să îi contrazică. Au tendinţa de a fi autoritari, fără să îşi dea seama că tocmai această autoritate nemotivată îi poate costa prietenia.

Nu accepţi opiniile altora

În discuţiile cu ceilalţi, trebuie să înveţi să fii şi un bun ascultător, nu numai un bun orator. Dacă nu accepţi nici o părere contradictorie şi preferi să consideri propriile opinii potrivite în orice situaţie, înseamnă că ai putea fi percepută drept o persoană insensibilă. În loc să te exprimi cu orice preţ, încearcă să fii mai diplomată şi să construieşti o conversaţie bidirecţională, în care fiecare să aibă dreptul la replică.

Nu pui preţ pe detalii

Un alt indiciu al insensibilităţii tale este acela că ai tendinţa de a monopoliza conversaţia şi că nu îţi pasă de gândurile şi sentimentele celor din jur. Dacă nu observi reacţiile celor cărora le vorbeşti şi te focusezi doar pe discursul tău, s-ar putea ca interlocutorii tăi să fie plictisiţi de tine, să se enerveze, ba chiar să nu te mai suporte. În caz că îţi doreşti să mai ai cu cine discuta, ai grijă la reacţiile pe care le au oamenii faţă de tine şi obişnuieşte-te să îţi priveşti corespondenţii în ochi.

Te gândeşti la altceva

Dacă partenerul de discuţie îţi vorbeşte despre lucruri serioase, iar tu eşti cu mintea în cu totul şi cu totul altă parte, s-ar putea să aibă impresia că nu ştii să empatizezi cu ceea ce simte şi că eşti incapabilă de a transmite înţelegere. Deseori, acest lucru se întâmplă între persoanele care se cunosc pentru prima dată. Prin urmare, pentru a nu risca să faci o impresie proastă, este indicat să îţi dai toată silinţa de a te implica în conversaţional şi să nu uiţi să transmiţi un feed-back.

Nu îţi reaminteşti numele noi

Persoanele insensibile au adesea probleme în a-şi aminti numele noi, deoarece nu acordă atenţie primului salut. În timpul în care fac cunoştinţă, sunt atât de concentrate pe ceea ce au de spus şi pe ceea ce vor să transmită atât vizual, cât şi senzorial, încât nici măcar nu aud numele celui de lângă ele. Poate ar fi mai bine să te focusezi mai puţin pe ceea ce ai de zis şi mai mult pe ceea ce are de transmis partenerul conversaţiei. Lasă discuţia să îţi urmeze cursul natural!

Sursă foto:
www.glamourmagazine.co.uk