Paradoxal, poţi transforma invidia altora într-un avantaj, cel puţin dacă ştii cum să ai cât mai multă încredere în tine şi să nu te laşi afectată de reacţiile celor din jur. 

1. Semne că eşti invidiată - Te linguşeşte constant

Cineva care e invidios pe tine se va preface cum ştie mai bine pentru a nu-ţi da seama de acest lucru şi va încerca să te linguşească ba cu un compliment, ba cu o vorbă bună. Iniţial, ai putea să crezi că îţi este prieten şi să rişti să îi împărtăşeşti secrete, când de fapt poate fi cel mai mare inamic al tău. Fii atentă că fiecare laudă pe care o primeşti se întâmplă cu un scop.

2. Te imită

Dacă o persoană te invidiază la locul de muncă, înseamnă că vrea ceva ce e al tău. Ori îţi vânează funcţia, ori banii pe care îi primeşti, ori observă că eşti mereu în centrul atenţiei şi reuşeşti foarte uşor să îţi faci prieteni. De aceea, ea va încerca din răsputeri să te imite. Fie că îţi va copia felul de a merge, de a vorbi sau de a te îmbrăca, fie că îşi va însuşi trăsăturile tale de caracter, persoana care te invidiază va încerca să te pună în umbră. Nu lăsa asta să te necăjească, ci încearcă să îţi păstrezi originalitatea, felul tău de a fi şi să nu dai importanţă.

3. Semne că eşti invidiată - Îţi face competiţie

Invidia pe faţă înseamnă război declarat. E clar că cineva care concurează cu tine atât la locul de muncă, dar şi în viaţa personal, îşi doreşte din răsputeri să fie mai bună decât tine. În fond, viaţa în sine e o continuă competiţie în care trebuie să lupţi şi să câştigi. Dacă ţi se propune să iei parte la un concurs sau o competiţie, încearcă să nu intri în joc şi să îţi vezi de lucrurile tale.

4. Se bucură de eşecurile tale

O persoană care e geloasă pe tine se va bucura nespus când vei da greş. Chiar dacă nu arată, în sinea ei va simţi o satisfacţie de-a dreptul bolnavă. Totuşi, nu uita că greşelile fac parte din viaţă şi că nimeni nu este perfect, aşa că ţine capul sus şi mergi înainte. Dacă vei arăta că nu eşti afectată, fericirea inamicului va scădea considerabil.

Plante pentru sinuzită

5. Semne că eşti invidiată - Te bârfeşte

Oamenii invidioşi bârfesc cu cei mai buni prieteni şi îţi urmăresc fiecare mişcare. Dacă observi acest lucru, ar fi cazul să discuţi direct cu persoana respectivă şi să o întrebi în faţă de ce are o problemă personală cu tine. S-ar putea să te trezeşti cu răspunsuri neaşteptate sau cu unele cărora ar fi mai bine să nu le dai crezare. De regulă, persoanele geloase fug de confruntările directe şi aleg bârfa ca mijloc de refulare. Dacă le vorbeşti faţă în faţă, s-ar putea să se simtă prost şi să nu mai facă acest lucru vreodată.

Sursă foto: www.theprayingwoman.com