Treci printr-o criză de identitate

Primul pas către o criză conştientă este să începi să îţi pui întrebări asupra convingerilor pe care le ai şi asupra perspectivelor de viaţă. Mai precis, trebuie să ştii ce îţi doreşti cu adevărat să ţi se îndeplinească şi pentru ce vei lupta de-a lungul timpului. S-ar putea să îţi dai seama că lucrurile pe care le-ai dorit cu ardoare în trecut nu îţi mai sunt de folos în prezent, nici măcar în viitor. Prin urmare, află ce te defineşte şi încearcă să îţi conturezi trăsăturile de caracter cu ajutorul experienţei.

Vrei să scapi de trecut

Trecutul te poate urmări toată viaţa dacă îi permiţi acest lucru. Dacă încerci să renunţi la orice gând negativ şi te focusezi pe prezent, înseamnă că ţi-ai asumat toate deciziile anterioare şi ai o gândire mai înţeleaptă. Nu trebuie să îţi fie frică să laşi în urmă tot ceea ce nu îţi poate aduce fericire în prezent. E important să nu regreţi nimic şi să fii împăcată cu tine, indiferent de faptele tale.

Te simţi singură şi izolată

Când eşti pe drumul cel bun în viaţă, s-ar putea să te simţi mai singură ca niciodată, neînţeleasă de nimeni. Pur şi simplu, vei observa că există din ce în ce mai multe diferenţe între tine şi oamenii cu care obişnuiai să îţi petreci timpul în trecut. Partea bună e că în sfârşit nu trebuie să le mai faci pe plac acelora pe care îi aveai prin preajmă.

Înveţi să spui „nu” mai des

Deşi acest „nu” ar putea să îţi afecteze relaţia de cuplu sau relaţiile de prietenie, poate e mai bine să fii mai autoritară în privinţa celorlalţi şi să ştii când trebuie să impui anumite limite. În acest fel, vei observa că tu vei deveni prioritatea în viaţa ta şi nimeni nu va mai avea dreptul să îţi reproşeze ceva.

Îţi asumi mai multe riscuri

Pentru a deveni cea mai bună versiune a ta, e necesar să îţi asumi şi câteva riscuri, care să te determine să ieşi din zona ta de confort. Fiecare zi trebuie să fie o nouă provocare în viaţa ta, din care să ai şansa să înveţi câte ceva nou, care să te ajute să te dezvolţi spiritual. Asumă-ţi responsabilitatea şi permite-ţi să mai faci şi câteva greşeli uneori.

Sursă foto: www.pexels.com