Argumentele sunt o parte naturală a tuturor relaţiilor,dar ele nu trebuie expuse pe un ton prea ridicat,mai ales atunci când discuţi cu prichindelul tău.

1. Eşti prea critică

Copiii au nevoie să înveţe,să exploreze lumea,să descopere domeniile de interes pentru ei-ce le place să facă şi la ce se pricep cel mai bine. Părinţii care încearcă să forţeze copiii să participe la anumite tipuri de activităţi extraşcolare şi "de recreere" sunt de fapt extrem de toxici şi inhibă dezvoltarea armonioasă a acestora.

2. Stai în calea obiectivelor lui

Părinţii au tendinţa de a proiecta propriile lor speranţe,vise şi idealuri pe copiii lor. O mamă care şi-a dorit dintotdeauna să fie balerină poate fi supărată atunci când fetiţa îşi manifestă atracţia faţă de karate. Dar rolul principal al părinţilor este să îşi lase copii să exploreze cât mai mult şi să-şi descopere aptitudinile.

3. Nu îi permiţi copilului să se exprima în mod liber

Copiii nu trebuie să se teamă să spună ceea ce este în mintea lor. Sigur că uneori ceea ce spun ar putea isca discuţii,în funcţie de modul în care le spun,dar unui copil nu ar trebui să îi fie niciodată frică să vorbească despre ceea ce gândeşte. Într-un mediu sănătos el simte că este iubit şi că poate vorbi liber. Un părinte toxic va obliga copilulsă îşi măsoare bine cuvintele înainte de a vorbi.

4. Glumeşti pe seama greşelilor lui

Tachinarea este o parte a vieţii de familie,uneori. Glumele sunt bune cu măsură,dar devine toxic atunci când un părinte tachinează necruţător pe unul dintre copii,sau îi încurajează pe ceilalţi să îl “sâcâie”,pe seama a ceva ce a spus sau a făcut. Ar trebui să ştii când să te opreşti,înainte să îl răneşti.

5. Faci copilul responsabil de fericirea ta

Părinţii au o mulţime de aşteptări din partea copiilor lor. Şi e normal. Orice mamă vrea doar ce e mai bun pentru urmaşii ei.  Dar când începi să manipulezi copilul să facă anumite lucruri pentru a te face fericită,acesta este cea mai greşită abordare şi mai toxică pe care o poţi adopta.