1. Are un apetit constant. După o vreme,îi ştii cu exactitate rutina alimentară,în funcţie de vârstă şi de greutate. Atâta vreme cât nu începe să mănânce mai mult sau mai puţin decât de obicei,totul este în regulă!

2.  Vizitează litiera de trei-patru ori pe zi... Acest aspect depinde de alimentaţie şi de câtă apă bea zilnic,însă în mod normal ar trebui să aibă un scaun-maximum două pe zi şi urinări nu foarte dese. Mirosul puternic de amoniac iese din discuţie la pisicile sănătoase.

3. Are ochii limpezi. La o pisică sănătoasă nu ar trebui să sesizezi urme roşietice sau umflături la nivelul ochilor,iar irisul,partea colorată a ochiului,trebuie să fie uniform.

4.  Blana este lucioasă. Dacă observi mici porţiuni de blană lipsă sau constaţi că părul ei nu mai are volum,mergi la veterinar,pentru a depista posibilele iritaţii ale pielii. În rest,periaz-o în mod regulat.  

5.  Urmează rutina somnului. Pisicile dorm între 13 şi 16 ore pe zi şi de obicei respectă orele la care se culcă sau se trezesc. Dacă apar schimbări de comportament – e mai apatică sau hiperactivă –,ceva poate fi în neregulă.