Uneori se întâmplă să te desparţi de el după o ceartă urâtă,alteori pur şi simplu te trezeşti în faţa faptului împlinit:şi-a găsit pe alta. Totuşi,nu tot timpul finalul unei relaţii este unul dramatic. De multe ori,relaţia este pe ducă,fără ca vreo unul dintre voi să vadă asta sau să recunoaşteţi că scânteia şi fluturii din stomac au dispărut de ceva timp.

Iată cum să recunoşti când o relaţie este ca şi încheiată.

1. Nu mai comunicaţi

Comunicarea este vitală pentru succesul unei poveşti de dragoste. La urma urmei,nimeni nu ştie să citească gândurile,aşa că nu poţi aştepta ca partenerul să intuiască ce este în mintea ta. Totuşi,ştii deja că este o diferenţă între comunicare şi a umple timpul cu discuţii inutile. Atunci când deşi vorbiţi unul cu celălalt,nu sunteţi conectaţi,înseamnă că aveţi o problemă. Oricât de mult ai crede că ştii ce gândeşte el,tot este indicat să spui cu voce tare ceea ce te frământă. Dacă simţi că nu te mai interesează ce are de spus,este momentul să admiţi că relaţia voastră merge în virtutea inerţiei.

2. Nu vorbiţi,vă certaţi

De câte ori aveţi ceva de spus folosiţi tonul de scandal,şi tu şi el. E drept că discuţii apar în toate cuplurile,oricât de sudate ar fi ele. În cazul în care momentele de linişte la voi nu mai sunt de mult liniştite,este un semn că trebuie să mergi mai departe. De punctat faptul că o ceartă nu presupune neapărat ţipete şi vorbe grele. Dacă te abţii să spui tot ce îţi trece prin cap,nu înseamnă că vă înţelegeţi mai bine.

3. Nu există încredere (şi nu ierţi nimic)

Nu mai aveţi de mult încredere unul în altul şi,oricât de mult ţi-ai dori să îi ierţi greşelile,de câte ori face ceva rău îţi aminteşti de toate momentele când te-a dezamăgit. De multe ori,partenerii toxici vor folosi greşelile celuilalt ca un mijloc de răzbunare sau de control. Dacă sunteţi în punctul acesta,cu siguranţă povestea voastră de iubire a ajuns la final.

4. Oricât aţi vorbi,problemele nu îşi găsesc rezolvare

Desigur,nu toate conflictele din relaţii se transformă în ceartă. Uneori aceste conflicte sunt lipsa progresului,în cazul în care indiferent de ceea ce faci,nu se schimbă nimic niciodată. Cel mai greu e când partenerul este de acord cu tine că lucrurile trebuie să se schimbe,dar nu face nimic.

5. Vrei să se termine

De multe ori oamenii stau într-o relaţie în care nu se mai simt bine,căutând motivul cel mai bun ca să îi pună capăt. Acesta este cel mai bun motiv. Povestea s-a terminat pentru că tu simţi că s-a terminat.