Cancerul endometrial poate să apară la orice vârstă,însă cele mai afectate sunt femeile care au între 45 şi 74 de ani,îndeosebi cele supraponderale,cu diabet zaharat.

Sângerări vaginale inexplicabile

Sângerările anormale au loc în 90% din cazurile de cancer endometrial. Dacă eşti la menopauză şi dintr-o dată ai sângerări,trebuie să ajungi la medic. De ce? Femeile la menopauză nu ar trebui să aibă sângerări. La femeile mai tinere,menstruaţia care durează mai mult decât de obicei şi prezenţa sângerărilor între menstruaţii pot indica prezenţa unei probleme de sănătate grave.

Citeşte şi:Cum se previne şi se depistează din timp cancerul uterin

Scurgeri vaginale

Este normal să ai scurgeri vaginale,dar dacă consistenţa sau culoarea scurgerilor pare diferită decât în mod obişnuit,nu strică să mergi la medic pentru un control amănunţit. Dacă eşti la  menopauză,ar trebui să ştii,de asemenea,că scurgerile vaginale nu sunt comune,aşa că mergi la medic.

Citeşte şi:5 cauze comune ale durerilor vaginale

Durere pelvină persistentă

Nu toate femeile cu cancer endometrial au dureri,dar unele se pot confrunta cu astfel de suferinţe. În cazul în care uterul s-a mărit din cauza cancerului,este posibil să ai dureri sau crampe abdominale. Ai putea suferi un disconfort şi când faci sex sau urinezi. Dacă neplăcerile persistă,mergi la medic.

Urinări frecvente

Ai observat că mergi foarte des la baie? Vezica urinară poate fi un bun indicator al problemelor uterine şi chiar să anunţe un eventual cancer. Afecţiunea te poate face să simţi nevoia să mergi mai des la baie sau să te confrunţi cu dureri când urinezi.

Ai slăbit foarte mult

Dacă ai pierdut mult în greutatedeşi nu ai depus niciun efort,este posibil să fie din cauza unor probleme de sănătate care persistă de mult. Pierderea în greutate este un simptom mai rar şi apare doar dacă afecţiunea a avansat foarte mult. În cazul în care observi că ai pierdut multe kilograme de fiecare dată după ce te cântăreşti,mai ales dacă ai şi alte simptome ginecologice,consultă medicul cât mai repede.

Credit foto:www.infoadvise.com