Afară de manichiura făcută ocazional,pielea delicată a palmelor tale este adesea suprasolicitată şi neprotejată.

Fără un regim special care să încetinească debutul petelor întunecate şi modificările texturale,mâinile pot dezvălui vârsta unei persoane mai repede decât o va face faţa,spune Joshua Zeichner,director la clinica de cercetare în dermatologie de la Spitalul Mount Sinai din New York. Uite care sunt principalele semne de îmbătrânire a mâinilor tale!

Petele întunecate

Petele întunecate care marchează dosul mâinilor sunt cauzate de anii de expunere la soare,explica Dr. Zeichner. Prevenirea este cheia, deoarece acestea devin de obicei mai proeminente sau se înmulţesc odată cu înaintarea în vârstă. Aşadar,freacă palmele cu un strop de cremă  de protecţie solară cu SPF de minim 30 înainte de a ieşi din casă şi aplică noi straturi în mod frecvent pe tot parcursul zilei. Alege un produs care oferă,de asemenea,protecţie împotriva radiaţiilor cu infraroşu.

Pentru a estompa petele deja existente,caută un produs cu ingrediente de inhibare a melaninei,cum ar fi rădăcina de lemn dulce,acidul kojic sau niacinamida. 

Pielea zbârcită

Expunerea la razele UV duce la deteriorarea colagenului,care subţiază pielea si creează acel aspect inestetic,de tipul pielii de Shar-Pei. Tot protecţia solară este cheia şi în acest caz. În plus,retinolul utilizat pentru estomparea ridurilor faciale poate fi folosit şi pentru a îmbunătăţi textura mâinilor,spune Dr. Zeichner. 

Vene proeminente

Din nefericire,este inevitabil. Pierderea volumului de grăsime,care apare odată cu înaintarea în vârstă,expune venele ce anterior au fost protejate. Deşi nu există niciun remediu,cremele cu acid hialuronic vor îngrăşa temporar pielea pentru a face venele mai puţin evidente.

Mâini uscate

Pe măsură ce trec anii,funcţia de barieră a pielii slăbeşte şi mâinile devin mai sensibile la iritanţii externe, cum ar fi apa şi săpunul. Rezultatul? Senzaţia de uscăciune,uneori chiar apariţia de fisuri în stratul exterior al pielii. Se recomandă folosirea unei creme de mâini bogat emoliente, cu un conţinut ridicat de săruri de aluminiu. 

Unghii pătate

Unghiile galbene pot adăuga câţiva ani în plus look-ului tău. Acestea pot fi un semn al unei infecţii fungice mai grave,deci verifică mai întâi la un dermatolog. Pentru a îndepărta petele cauzate de lacul de unghii,freacă vârfurile unghiilor cu zeamă de lămâie.