Schimbările de la nivelul pielii

Adânciturile sau ridicăturile apărute în zona sânilor,umflarea sânilor,decolorarea pielii sunt posibile semne alarmante. Ele nu semnifică neapărat existenţa unei tumori,dar e mai bine să mergi la un control medical pentru a elimina orice suspiciune de cancer mamar. Tot la nivelul pielii poţi să observe modificări ale aluniţelor. Ele pot deveni mai mari,se pot ridica mai mult pe suprafaţa pielii,se pot închide la culoare,putând deveni simptomele unui cancer de piele. Ţine-le sub observaţie şi adresează-te unui dermatolog dacă sesizezi unele schimbări.

Durerile de stomac şi greaţa

Dacă durerile pe care le resimţi în regiunea stomacului nu te lasă deloc sau revin,ba chiar sunt însoţite de stări de vomă este posibil să fie vorba despre ulcer,dar la bază poate fi şi o boală gravă,ca leucemia ori cancerul de ficat,pancreatic,de colon.

Slăbirea inexplicabilă

Chiar dacă ă scădere rapidă în greutate,însoţită de lipsa apetitului,poate să fie îmbucurătoare,există posibilitatea ca ea să indice prezenţa unei afecţiuni. Poate fi vorba de leucemie ori de cancer limfatic,de colon,de ficat,de pancreas. Un control medical amănunţit îţi va alunga temerile.

Infecţiile repetate

În caz că observi o frecvenţă mai mare a răcelilor sau a infecţiilor e bine să ceri medicului tău să-ţi indice un set de analize. În acest fel,nu te va mai speria gândul că poate fi un prim simptom al unei leucemii,un tip de cancer al sângelui care stimulează organismul să  producă celule albe anormale,slăbindu-i astfel imunitatea. Şi febra care persistă zile în şir în ciuda tratamentului poate indica acest tip de cancer.

Menstruaţii neregulate şi dureroase

Nu e ceva ieşit din comun ca menstruaţiile să nu apară exact aşa cum te-ai aştepta conform calendarului,dar dacă observi dereglări mari sau sângerări abundente,însoţite de dureri,e timpul să te adresezi medicului de familie sau ginecologului. Un alt simptom îngrijorător este sângerarea între menstre sau după ce menopauza s-a instalat. Aceasta poate indica o afecţiune gravă la nivelul uterului sau a ovarelor.