Adori tot ce e dulce la gust

Dacă mănânci prea multe dulciuri nu numai că e posibil sp te îngraşi peste măsură,ci chiar să devii mai sensibilă la îmbolnăviri. Chiar şi 100 de grame de zahăr inhibă pe o perioadă de 5-6 ore globulele albe din sânge,numite şi leucocite,să atace bacteriile patogene care pătrund în organism.

Te lupţi cu kilogramele în plus

Ştiai că o greutate mai mare îţi poate afecta negativ inima,creierul şi alte organe,dar te-ai gândit vreodată că-ţi slăbeşte şi imunitatea? Se pare că persoanele care răcesc mai des au în comun kilograme acumulate în exces,cu un index de masă corporală peste 40,ceea ce produce un dezechilibru hormonal. În plus,îngrăşareapot favoriza inflamaţii şi infecţii cărora sistemul imunitar le face faţă cu greu.

Nu bei îndeajuns de multă apă

Deloc întâmplător,medicul îţi recomandată să bei cât mai multe ceaiuri şi pahare cu apă pe zi atunci când eşti bolnavă. Corpul are nevoie de lichide pentru a elimina toxinele. Poţi observa cu uşurinţă dacă ai nevoie de mai multă apă:mergi mai rar la toaletă,urina este mai închisă la culoare,pielea îţi e mai uscată,ţi-e foame chiar dacă abia ai mâncat,te simţi obosită.

Eşti stresată

Nu este de mirare că te îmbolnăveşti mai des dacă eşti tot timpul în alertă şi-ţi faci o sumedenie de griji. Stresul îţi slăbeşte imunitatea,mai ales dacă starea negativă se prelungeşte de-a lungul mai multor zile. În plus,dacă eşti gripată şi traversezi o perioadă presantă,e posibil ca simptomele să ţi se agraveze sau să te însănătoşeşti mai greu.

Îţi simţi nasul uscat

Oricât de chinuitoare ar fi,scurgerile nazale indică faptul că sistemul tău imunitar acţionează fără cusur,luptând cu răceala. Din contră,dacă ai nasul uscat e cazul să-ţi faci griji că unele bacterii patogene pot pătrunde în organism mai uşor. Dacă ai persoane răcite în jurul tău şi te temi să nu te îmbolnăveşti,foloseşte o soluţie salină cu care să-ţi cureţi nasul o dată pe zi.