Cu toate acestea, ştim bine că nu este totul mereu ca pe roze. Apar deseori diverse probleme în cuplu şi ţine doar de voi, tu şi el, să le rezolvati. Una dintre problemele des întâlnite în ziua de azi în cupluri este dependenţa de jocuri de noroc în general, de pariuri sportive în special. Comunicarea dintre voi poate ajuta enorm, dar oare îţi poţi da tu seama de toate semnele care indică faptul că iubitul tău este dependent de pariuri? Mai jos ai 5 dintre cele mai importante semnale care ar putea duce la concluzia că prietenul tău ar avea o problemă.

Petrece majoritatea timpului pe site-urile de ponturi la pariuri

Dacă la începutul relaţiei tu erai mereu în centrul atenţiei lui, pe parcurs ai constatat o oarecare schimbare a priorităţilor la el. Timpul liber care înainte vă era dedicat doar vouă în totalitate acum este acaparat de orele petrecute în faţa calculatorului. Unde mai pui că atunci când nu e în faţa laptopului stă cu ochii doar în telefonul mobil. Poate la început ai crezut că a apărut altcineva în viaţa lui, dar apoi ai văzut că de fapt noua sa "relaţie" era cu jocurile de noroc. Ce e de făcut: încearcă să îl convingi să iasă din zona asta de confort oferită de pariuri. Organizează o ieşire în oraş, poate chiar la munte, de ce nu? Ţine-l cât mai mult ocupat cu alte activităţi şi o sa vezi o schimbare în cel mai scurt timp.

Este tot mai irascibil şi se enervează din te miri ce

Pariurile sportive pot deveni periculoase pentru psihicul oricui dacă nu sunt privite doar ca o activitate de distracţie. Atunci când se instalează dependenţa, lucrurile pot scapa de sub control. Pierderile înregistrate la acest tip de jocuri vor duce automat la stări de frustrare. Atunci când nu joci responsabil, pariezi orbeşte şi inevitabil vei pierde pe termen lung. Şi, nu-i aşa?, cine poate rămâne calm şi vesel atunci când pierde sume mari de bani? Nervozitatea accentuată din motive aparent banale poate fi un semnal de alarma, mai ales coroborat cu primul motiv de mai sus. Ce e de făcut: poartă o discuţie serioasă cu el. Explică-i faptul că atitudinea lui te deranjează, ba chiar te raneşte. Şi nu numai pe tine, dar se răsfrânge negativ şi asupra cercului de prieteni. Eventual, complotează cu un prieten apropiat şi convinge-l să poarte aceeaşi discuţie cu el.

Se plânge permanent că nu are bani suficienţi, deşi veniturile lui sunt chiar bune

Înseamnă că banii îi cheltuieşte pe lucruri nu tocmai ok. Repet, dacă păstrează totul la nivel de distracţie, atunci nu e o problemă. Dacă iubitul tău aruncă în joc, însă, sume tot mai mari de bani, pe care nu şi le permite, va ajunge rapid la fundul sacului. Pe termen lung asta va afecta negativ bugetul cuplului. Iar în loc să vă bucuraţi de bani mergând în vacanţe sau cumpărând lucrurile care vă plac, veţi ajunge în situaţia probabilă de a vă împrumuta la rude sau prieteni. Pune stop acestui comportament! Ce e de făcut: în primul rând ar fi ok să îi "tai" sursele externe de finanţare. Vorbeşte cu prietenii, chiar cu rudele lui şi explică-le situaţia. Nu îi încuraja să îl alimenteze cu bani, deoarece nu fac altceva decât să îi alimenteze şi mai mult viciul. Urmăreşte, dacă e posibil, extrasele de cont de la bancă, vezi pe ce anume cheltuieşte banii. Dacă vezi depuneri masive la casele de pariuri online, discută cu el serios. Explică-i că nu ăsta e viitorul şi că cel mai bine ar fi să investiţi banii în lucrurile care vă plac.

Îi găseşti prin haine şi portofel zeci de bilete la pariuri

Situaţia a scăpat cel mai probabil de sub control. În mod clar bagă foarte mulţi bani în jocurile acestea. Toată ziua stă cu biletele în mână şi cu tot felul de aplicaţii deschise pe telefon şi verifică dacă au ieşit meciurile. Pariorii dependenţi joacă de obicei foarte multe bilete la pariuri. Nu se mai pot opri din cursa nebunească dupa bani. Sau din nevoia de a recupera pierderile anterioare joacă tot mai mult. Trebuie să se oprească neapărat din asta. Acum! Ce e de făcut: Poate e momentul să îl pui să facă o alegere clară. Ori tu, ori pariurile! Nu este normal ca 80% din timp să fie concentrat numai la biletele lui şi pe tine să te ignore constant. O atitudine fermă poate fi câteodată mai utilă decât vorba bună. Nu zicem să ajungi la scandal, dar nici nu poţi tolera la infinit situaţia asta.

Pierde timpul inexplicabil atunci când iese afară din casă

Dacă se duce "până la pâine" şi îi trebuie o oră să se întoarcă acasă, dacă drumul până la farmacie durează mai mult decât o sesiune de shopping de-ale tale, hei, nu crezi că ar fi bine să faci nişte verificări? Fireşte, pot fi multe cauze pentru care poate pierde vremea aiurea, dar mai bine e să te asiguri că nu este vorba despre pariuri. Ce e de făcut: fii o mică Sherlock Holmes, ca să zic aşa. Urmăreşte-l într-una din zile şi vezi, nu cumva în drum spre supermarket se opreşte "să pună un bilet" la una dintre casele de pariuri stradale? Fie că este Superbet, StanleyBet, eFortuna sau Casa Pariurilor, ca să le menţionăm pe cele mai importante, oferta e variată şi tentaţia e mare. Nu zice nimeni să nu intre în vreuna dintre ele, dar atâta vreme cât stă şi uită să mai plece, nu e bine. Ştii că în multe dintre casele stradale pe lânga pariuri mai poate băga şi la păcănele ceva bani? Atunci nu e de mirare că îl trimiţi după detergent de vase şi îi ia timp cât un drum până la Constanţa şi înapoi.

În concluzie, cel mai bine este să te asiguri, să verifici întâi care este problema. Cele 5 semne de mai sus sunt doar câteva dintre cele mai importante, nu singurele. Apoi, la fel de important: comunică cu el. Nu ţine în tine faptul că ai probleme, că te deranjează unele aspecte. Discută cu el, întelege ce îl determină să îşi lase timpul abandonat exclusiv jocurilor de noroc şi acţionează până nu e prea târziu.