Oboseală inexplicabilă

Te odihneşti suficient dar nu poţi scăpa de senzaţia de somn. Este un prim indiciu că s-ar putea să aştepţi un bebeluş. Dacă ştii că există această posibilitate,nu e bine să combaţi oboseala cu multă cafea,ci dimpotrivă încearcă să profiţi de orice moment disponibil pentru a trage un pui de somn.

Aversiunea faţă de anumite alimente

Dacă până acum te dădeai în vânt după anumite feluri de mâncare,iar acum nici nu suporţi să le vezi,ar trebui să-ţi faci o programare la ginecolog. În corpul tău se petrec anumite schimbări hormonale şi nu ar strica să fii sub supravegherea unui expert.

Sensibilitate la mirosuri

Nu ai fost niciodată fana mirosului de ţigară,dar adorai aroma puternică a parfumului partenerului tău. Acum amândouă sunt prea mult pentru sistemul tău olfactiv,iar asta nu este decât un alt semn că eşti pe cale să aduci pe lume un bebeluş. Nu există tratament pentru aceste situaţii şi cel mai bine este să eviţi ce ştii că-ţi face rău.

Greaţă şi senzaţie de vomă

În primul trimestru de sarcină senzaţia de greaţă poate fi chiar un indiciu că totul merge bine şi că nu sunt motive pentru care să-ţi faci griji. Nivelul de hormoni din organism creşte şi astfel apare neplăcuta situaţie. Poţi ameliora simptomele dacă consumi dimineaţa mâncare precum covrigeii şi să eviţi să-ţi iei vitaminele pe stomacul gol.

Dificultăţi de respiraţie

Întrucât bebeluşul tău creşte are nevoie de mai mult oxigen,plămânii tăi nu sunt încă obişnuiţi cu această cantitate suplimentară cerută de organism şi s-ar putea să ai uneori senzaţia că nu mai ai aer. În acest caz este bine să ceri sfatul unui doctor.

Citeşte şi:

Care sunt cosmeticele de evitat în sarcină

Ce nu ştiai despre ecografie