În cele ce urmează,vei găsi câteva dintre secretele celor care au ajuns să sărbătorească zeci de ani de căsnicie.

1. Mergeţi la culcare,numai după ce v-aţi împăcat

Nemulţumirile pe care fiecare dintre voi le ţine pentru sine nu fac decât să se adune şi să crească precum un bulgăre de zăpadă dacă nu le discutaţi. Este posibil ca într-o bună zi unul dintre voi să răbufnească şi poate că nu veţi mai putea face nimic să vă salvaţi căsnicia.

2. Îngrijiţi-vă unul de altul

Unul dintre sfaturile pe care le dau adesea cuplurile în vârstă este acela că o relaţie trebuie îngrijită în fiecare zi. O încurajare,un compliment sau un ajutor nesperat sunt cele mai simple moduri de a-l recuceri pe cel iubit. Aşa îl asigururi de iubirea ta şi îi arăţi grija pe care i-o porţi.

3. Petreceţi timpul împreună,dar şi singuri

E minunat să petreceţi timpul liber împreună şi să simţiţi că nu vă plictisiţi. Totuşi,fiecare dintre voi are nevoie şi de prieteni. Oricât de mult ai ţine la partenerul tău,oferă-i libertatea de a ieşi cu amicii şi mergi şi tu la o „seară a fetelor”.

4. Gătiţi împreună

„Dragostea trece prin stomac” este o zicală pe care o dau ca sfat şi bunicii căsătoriţi. Explicaţia ar putea fi aceea că o masă pregătită împreună este o dovadă a iubirii pe care şi-o poartă cei doi,cu atât mai mult că după ce au gătit savurează tot împreună bucatele preparate.

5. Respectaţi-vă diferenţele

Eşti tentată să-l schimbi radical? Bătrânii cu ani buni de căsnicie ţi-ar spune să renunţi la idee dacă îl iubeşti cu adevărat pe partenerul tău,pentru că rişti să devii prea critic şi cicălitoare. Vei fi mult mai atrăgătoare dacă îi arăţi că vezi mai mult calităţile lui şi că îl apreciezi pentru pasiunile pe care le are.