Protecţie frig. 5 sfaturi eficiente pe timp de iarnă

1 60468 original jpg jpeg

Protecţie frig. Când aproape ne pierdusem speranţa să mai vedem zăpadă, iarna ne-a bătut cu putere la geam. Află ce trebuie să faci pentru ca frigul pătrunzător să nu-ţi creeze probleme de sănătate!

1. Protecţie frig - Acoperă-ţi extremităţile

Căciula, fularul şi mănuşile nu trebuie să-ţi lipsească atunci când eşti afară. Mâinile, picioarele şi capul sunt zonele în care sângele ajunge mai greu şi din acest motiv sunt mai sensibile la frig. Dacă vântul bate cu putere acoperă-ţi gura cu fularul pentr a împiedica ca aerul rece să ajungă în plămâni.

2. Protecţie frig - Atenţie la temperatura apei

Hipotermia se instalează mai repede dacă eşti prins de ninsoare sau dacă bei apă rece. Te poţi apăra de zăpadă cu o umbrelă şi este de preferat să bei apă la temperatura camerei sau băuturi calde.

3. Protecţie frig - Învaţă să recunoşti simptomele hipotermiei

Degerăturile şi hipotermia sunt două afecţiuni frecvente iarna. În cazul degerăturilor ar trebui să te pună pe gânduri senzaţia de amorţeală, faptul că pielea este foarte albă după care devine roşie, vişinie sau chiar albastră. Hipotermia se manifestă prin frisoane puternice, o stare de epuizare fizică, pierderi de memorie, îngreunarea vorbirii şi confuzie.

4. Protecţie frig - Cum să te protejezi de frig

Dacă simţi că te iau fiori încearcă să te adăposteşti cât mai repede într-un loc încălzit. De îndată ce ajungi acasă schimbă-te în haine uscate şi călduroase şi bea ceaiuri calde. Evită băuturile alcoolice sau cele care conţin cafeină, fiindcă duc la deshidratarea organismului.

5. Protecţie frig - Ce să faci dacă pleci la drum lung

Este de preferat ca în perioadele de ger şi viscol să eviţi să pleci la drum, dar dacă nu poţi amâna momentul este bine să călătoreşti în timpul zilei. Totodată ai grijă să ai rezerve de hrană şi băutură, precum şi de combustibil.

Citeşte şi:

Ce remedii te apără de frig

Cum îţi aperi căţeluşul de frig