Mănâncă puţin şi des

Ideal ar fi să ne obişnuim cu un program alimentar cu câte o masă odată la 4-5 ore. Astfel,organismul are timp să digere alimentele consumate şi să menţină nivelul de energie şi de zahăr din sânge în limite normale. Adaugă şi o gustare între mese la meniul zilnic,dar ai grijă să nu depăşească 150 de calorii. Cele mai indicate gustări sunt fructele sau alunele nesărate. Pentru a fi ferită de tentaţii,ai grijă să ai mereu la tine câteva fructe uscate şi astfel vei avea la ce să apelezi când vei simţi nevoia să ronţăi ceva „interzis”.

Nu sări peste micul dejun

Preferi să nu mănânci dimineaţa deoarece te gândeşti la masa copiasă de pe parcusul zilei? Nu este cea mai bună idee! Gândeşte-te la cât de tare îţi va fi foame în acel moment şi la cât de predispus vei fi să mănânci mai mult decât este cazul. Chiar dacă nu iei un mic dejun foarte consistent,câteva fructe proaspete sau un bol de cereale integrale îţi vor oferi o senzaţie de saţietate,iar tu nu vei mai uita să te ridici de la masă.

Fii atent la alimentele consumate

Ai grijă ca primul fel pe care-l consumi să fie o salată din legume. Alimentele solide dar cu un conţinut mare de apă,aşa cum sunt fructele şi legumele,reprezintă porţia ideală de mâncare deoarece sunt săţioase dar au puţine calorii. În acest mod,vei consuma cantităţi mai reduse din alimentele mai bogate caloric şi care sunt un pericol pentru sănătatea ta.

Nu exclude fibrele

Dacă vrei să eviţi excesul de mâncare din perioada sărbătorilor,ai grijă ca din dieta ta să nu lipsească alimentele bogate în fibre. Poţi combina meniul tradiţional de sărbătoare cu un stil de viaţă sănătos. Alege drept gustare între mese un măr sau un morcov şi înlocuieşte pâinea albă cu cea integrală sau cea neagră.

Nu uita de proteine

Deşi nici acestea nu trebuie consumate în exces,porţia recomandată trebuind să fie cât palma. Proteinele asigură buna funcţionare a organismului deoarece contribuie la formarea masei musculare. Tonul,carnea de pui şi albuşurile de ou sunt alimente bogate în proteine şi au un aport caloric scăzut.